CEVAP:  Sabah ve cuma namazı dışında namaz kılarken vaktin çıkmasının o namazı bozmayacağı konusunda alimler görüş birliği içindedir.

Sabah namazında ise, güneş doğarken namaz kılmayı yasaklayan hadislere dayanan İmam Ebu Hanife, güneşin doğmasının kılınmakta olan namazı bozacağını söylemiştir.

Bunu yanında İmam Ebu İmam Yusuf ve Muhammed son oturuşta teşehhüt miktarı oturmuşsa namazın bozulmayacağını ifade etmişlerdir. (Kasani)

Diğer mezhepler ise, Hz. Peygamberin sav sabah namazının bir rekatı kılındıktan sonra güneş doğar veya ikindi namazının bir rekatı kılındıktan sonra güneş batarsa o namazın tamamlanacağını ve geçerli bildiren hadisine dayanarak namaz kılarken vaktin çıkmasının o namazı bozmayacağını bildirmişlerdir. (Buhari)

Buna göre sabah namazında ihtilaf bulunmakla birlikte bir vaktin namazı kılınır ken diğer vaktin girmesi ile kılınmakta olan namaz bozulmaz.

BİR AYET: Biz kıyamet günü için adalet terazileri kurarız. Artık kimseye hiç bir şekilde haksızlık edilmez. Yapılan, bir hardal tanesi kadar dahi olsa, onu getirir ortaya koyarız. Hesap görücü olarak biz yeteriz. (Enbiya; 21/ 47)

Onlarla savaşın ki Allah onları sizin elinizle cezalandırsın onları rezil rüsva etsin sizi onlara karşı başarılı kılsın. (Tevbe: 9/ 14)

HADİS: Birinizin başına bir musibet acı bir şey geldiği zaman, Biz Allah'a aidiz ve biz Ona döneceğiz. Allahım! Başıma gelen musibetin acının mükafatını Senden bekliyorum. Bundan dolayı bana ecir ihsan et benim için onu daha hayırlısıyla değiştir desin. (Ebu Davud) 

Allah'ım! Ümmetin için günün erken vakitlerini bereketli eyle. ( Ebu Davud).....