Türkiye’nin en çok izlenen, klasikleşmiş yarışma programlarından “Kim Milyoner Olmak İster” geçtiğimiz bölüm tartışmalara konu olacak bir söz dalaşıyla gündeme geldi. 7 yıllık avukat yarışmacı Buket Hanım, ailesiyle arasında kopukluk yaşandığını ve bağlarını kopardığını söyledi. Bunun üzerine sunucu Kenan İmirzalıoğlu yarışmacıya neden ailesiyle iletişimini kestiğini sordu. Ardından beklenilenin çok üzerinde bir açıklama yapan yarışmacı Buket Hanım ailesinin kendini istediği gibi desteklemediği, ailesinin kendini sadece maddi bir güç olarak gördüğünü söyledi.

ÖNCE ANNE BABALAR ÇOCUĞUNUN KIYMETİNİ BİLSİN

Saygıyı sevgiyle kazanamayan ebeveynlerin, anne ve babanın “aile” kavramı içerisinde önceliğinin çocuklar olması gerektiğini söyleyen Buket Hanım, bu konuda bir hukukçu olarak ailesinden davacı olduğunu söyledi. Sunucu İmirzalıoğlu “Aile olmanın da bazı gereklilikleri yok mudur? Küçükler büyüklerine saygısını gösterir, büyükler küçüğüne sevgisini” ifadeleri üzerine Buket Hanım Aile Hukuku uzmanı olduğunu söyleyerek “Bu saygıyı ebeveynler sevgiyle kazanamıyor” diyerek ebeveynlerin %90’ı için bunun geçerli olduğunu dile getirdi. Ardından İmirzalıoğlu “Biz yine de bizi bugünlere getiren ailemizin kıymetini bilmeliyiz” yanıtının ardından “Önce onlar bizim kıymetimizi bilsinler” cevabını verince stüdyoda bir suskunluk yaşandı.

"BÜYÜK SAYGISIZLIK" ELEŞTİRİLERİ YÜKSELDİ

Yarışma süresince tekrar üstüne düşülmeyen konu sonrasında sosyal medyada sert eleştirilerle yankılandı. Buket Hanımı çapsızlık ve saygısızlıkla suçlayan büyük bir kesim birikirken, biraz daha azınlıkta kalan diğer taraf “Aile Hukuku uzmanı birinin karşılıklı saygı çerçevesinde araştırmalarını öne sürmesinden ve yaşadığı aile dramı sebebiyle hukuku kullanarak davacı olmasından doğal bir şey olmadığını” dile getirdi.

İMİRZALİOĞLU'NA "POPÜLİST" YAFTASI

Ünlü oyuncu ve yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalioğlu’nu popülizmle suçlayan bir grup insana karşılık, “İmirzalıoğlu’nun durumu saygı çerçevesinde en iyi şekilde yönettiği” düşünülüyor. Ayrıca olayın gayet medeni bir şekilde konuşulduğunu dile getiren bazı sosyal medya kullanıcıları, yerleşen “aile” kavramına alışılmışın dışında yaklaştığı için Buket Hanıma gösterilen tepkinin yersiz olduğunu belirtti.  

Editör: Haber Merkezi