T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliiği'nin katkılarıyla gerçekleşen, halkıda tüm üretim aşamalarına katarak devam eden Kocaeli Kısa Film Festivali kapsamında, Türkiye’de yeni bir ilk yaşandı. Bugüne değin Kocaeli’nın sokaklarında çocuklarla yapılan sinema faaliyetlerine,  çocuk esirgeme kurumlarıyla yapılan çalışmalar da eklendi.
 
Kocaeli Film Platosunda yapılan gezide, Çocuk Esirgeme Kurumlarından gelen çocuklara, kamera ve drone eğitimi gibi sinemaya ait teknik araçların eğitimlerinde meslek tanımları yapılarak, çocukların ilerleyen yaşantılarında sanatı hayatlarının bir noktasında hep var etmeleri amaçlandı.


 
BİR SONRAKİ PROGRAM GÖLCÜK’TE

Çocuk esirgeme kurumlarıyla yapılan sinemanın teknik bilgilerine dair atölyeler ve plato gezi programının ardından festivalin etkinlikleri, Gölcük İlçe Halk Kütüphanesinde ‘Mendilim Kekik Kokuyor’’ sinema filminin açık havada seyredilmesiyle devam edecek. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumlarına özel programa ayrıca filmin yönetmeni Hüseyin Özden, filmin oyuncu kadrosunda bulunan ve aynı zamanda festivalin yürütücü kurulunda da yer alan Başar Alemdar ve Azer Şelte’nin yanı sıra programın oluşmasına katkı sağlayan, festival komitesi sosyal faaliyetler sorumlusu Berna Erdoğan da katılacak.

Editör: Haber Merkezi