03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT Kültür ve Turizm Bakanı Haydarpaşa için sözü verdi: "AVM ve otel gibi ticari yapılar kesinlikle bulunmayacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Haydarpaşa için sözü verdi: "AVM ve otel gibi ticari yapılar kesinlikle bulunmayacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Haydarpaşa ve Sirkeci projelerinde kültür ve sanat odaklı adımlar atıldığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında sürdürülen kültürel projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haydarpaşa bölgesindeki çalışmaların tamamlanmasıyla Anadolu yakasının ilk kültür ve sanat adasının hayata geçirileceğini belirten Ersoy, "Burada kültür, sanat ve millet bahçesi olacak, ancak AVM ve otel gibi ticari yapılar kesinlikle bulunmayacak" dedi.Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda 2024 yılı üçüncü çeyrek turizm verilerini paylaşan Bakan Ersoy, Türkiye'nin ziyaretçi sayısındaki artışa dikkat çekti. 2017'de 30 milyon olan ziyaretçi sayısının, 2024'te 49 milyona ulaştığını ve yıl sonu hedefinin 61 milyon olarak revize edildiğini açıkladı. 2018 yılından bu yana sürdürülen stratejiler doğrultusunda, yalnızca turist sayısının değil, kişi başı gecelik harcamanın da artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye, turizm gelirlerini yükseltirken krizlere karşı direnç kazandı.

Haydarpaşa ve Sirkeci projelerine ilişkin detayları da paylaşan Bakan Ersoy, bu alanların Ağustos 2024'te geçici olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildiğini belirtti. Haydarpaşa Garı’ndaki tarihi yapılar aslına uygun restore edilecek ve demiryolu faaliyetleri burada devam edecek. Alan, arkeopark, müze, performans sanatları merkezi ve kütüphane gibi kültürel mekanlara dönüştürülecek.

Sirkeci Garı ise İstanbul'un tarihini yansıtan Göç Müzesi, resim galerisi ve diğer kültürel alanlara ev sahipliği yapacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla İstanbul'un her iki yakasında kültür vadilerinin ortaya çıkacağını ifade eden Ersoy, "2026 Ekim ayında İstanbul Kültür Yolu Festivali ile bu alanları halkımızla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *