Kazanç ya da zarar  getiren her türlü şans oyunları kumardır. Oynanması da haramdır.

Kumarla hırs ve kazanma zevkinin verdiği heyecanla zaman, sağlık, servet ve aile huzuru kaybedebilmektedir.

Oysa, müslüman kazancını alın teri  ve helal yollardan temin etmelidir.

İslam kumar ve şans oyunlarını bütünüyle yasaklamış  ve bu yoldan elde edilen kazancı da haram kazanç olarak belirtmiştir.

Bu yasağın iki temel nedeni vardır. Birincisi, haksız yoldan kazanç elde etme, ikincisi ise, zaman nimetini boş ve faydasız uğraşlarla harcamaktır.

Peygamber efendimiz sav; Hiç kimse elinin emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir rızık asla yememiştir.'' (Buhari) buyurmuştur.

Müslümanın bedelini ödemediğin hiçbir şeye etmemesi gerekir. Çünkü o, bu dünyada kazandığı her şeyin hesabını bir gün vereceğinin bilinci içerisinde yaşamalı ve zamanını nerede harcadığının farkında olmalıdır. 

Ey iman edenler! Aklı örten içki ve benzeri şeyler , kumar, dikili taşlar ve fal oyunları ancak şeytan işi birer pisliktir.

Onlardan sakının ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı zikretmekten ve namazdan alıkoymak ister'' ( Maide Suresi; 5/ 90-91)

Ne yazık ki, bugün telefon, internet aracılığı ile kumarı insanların cebine indirdiler. Bu yüzden de binlerce aile yuvası yıkılıyor, boşanmalarla aile yuvaları perişan oluyor ve çocuklar psikolojik olarak perişan oluyorlar.

AYET: Göklerde ve yerde ne varsa Onundur, itaat da daima ve yalnız Ona yapılır. Allah'tan başkasından mı korkuyorsunuz. (Nahl; 16/ 52)

HADİS; Yıkanmak orucu bozar mı?

Ağız ve burundan su girip de sindirim organına ulaşmadıkça oruçlu kimsenin yıkanması, orucuna zarar vermez. Nitekim Hz. Aişe ve Ümmü Seleme, Hz. Peygamberin sav   Ramazanda imsaktan sonra yıkadıklarını haber vermişlerdir. 

Bu itibarla ağız ve burundan mideye su kaçırmamak şartıyla oruçlu kişi yıkanabilir.