2019 yılında Türkiye’de en hızlı büyüyen İnstagram hesabı Heykel Kafatası hesabı oldu. Hesabın sahibi sosyal medya uzmanı Mehmet Veysel Akdemir 3 ay gibi kısa bir sürede hesabın takipçi sayısını 1 milyona çıkardı. Ekip çalışmasının bir ürünü olduğunu her konuşmasında dile getiren Akdemir ile bu projeyi nasıl büyüttüğü konusunda küçük bir röportaj yaptık. Röportajda bize çok önemli bilgi ve deneyimler aktardı.

Heykel Kafası Hesabı Neyi İfade Ediyor?

Heykel Kafası hesabın içerikleri insanların içinde yaşadığı yılgınlığı, pişmanlığı, içerlemişlikleri, ilişkiler arası yıpranma duygusunu ifade ediyor. Gönderiler bu yüzden hep melankolidir. Hesabın kısa sürede büyümesinin ve başarılı olmasının altında yatan sebebin hesabın melankoli olmasına bağlayan Akdemir herkesin hayatın büyük bir kısmında melankolik duyguya kapıldığını, bu paylaşımlarla insanların melankolik duygularının harekete geçtiğinin bu yüzden paylaşımların kısa sürede milyonlarca insan tarafından beğenilip takip edildiğini söyledi.

Heykel Kafası Ekibinin Görev Dağılımı Nasıldı?

Heykel Kafası hesabının başarısı bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu her gittiğim yerde söylüyorum. Hesapta paylaşılacak sözlerin bulunması, sözlere uygun resim seçilmesi, hesabın geleceğinin planlanması, yeni projelerin düşünülmesi gibi alanlarda farklı arkadaşlarımız görev alarak hesabı büyüttü. Her detay için birden fazla arkadaşa görev verdik. Böyle bir ekibi başarılı bir şekilde yönetmek işin zor kısmıdır. Bu kısım ise hesabın kurucusu Mehmet Veysel Akdemir tarafından çözüldü.

Heykel Kafası Projesi Nasıl Doğdu?

Kardeşimle birlikte bir marka kurmak istedik. Markanın tasarım üzerine özel bir marka olmasını istedik. İsmini Heykel Kafası olarak belirledik. Normalde insanlar önce markayı oluşturup sonra ismi oluştururken biz tam tersini yaptık. Biz önce markanın adını duyurduk sonra markayı kurduk. Markamızın çıkış noktasına kalite, güven ve samimiyeti koyduk. Heykel kafası profilimiz bunu yansıtıyor. Samimiyetin olduğunu hesabı takip eden herkes tarafından hissediliyor. Bu yüzden hesabı insanlar çok sevdi. Biz de hesabın saf halinde kalması için özel çaba sarf ediyoruz. Marka adı yine Heykel Kafası ismiyle bağlantılı ayrı bir hesap açıp orijinal sayfamızı değiştirmeyeceğiz.

İnsanlar Size Çektikleri Heykel Fotoğraflarını Gönderiyor Mu?

Birçok insan çektiği heykel fotoğrafını bize gönderiyor. Gelen resimler içinde yüksek çözünürlükte olanları arşivimize ekliyoruz. Heykel fotoğraflarıyla siz aslında cansız bedenlere canlıların söyleyemediklerini esprili bir şekilde, laf sokarak dolaylı yoldan bir terapi yapmış oluyorsunuz.

Proje İle İlgili Nasıl Yorumlar Alıyorsunuz?

Proje ile ilgili röportaj teklifleri, kitap çıkaralım, arkadaş guruplarına çağıralım, sergiler açalım gibi teklifler alıyoruz. Bu teklifler bizi mutlu ediyor. Bazı heykeltıraş arkadaşlar heykel hediye etmek istiyorlar ama biz bunu kabul etmiyoruz. Bizi düşünmeleri yeter.