Modayı takip etmek için trend alarmlarını doğru zamanda yakalamalı, gardırobunuzu yıldız parçalarla donatmalısınız. Bugünlerde podyumları süsleyen, önümüzdeki günlerde sokaklarda dikkatleri üzerine çekecek trendleri sizler için derledik. İşte modanın nabzını tutmanıza yardımcı olacak özel ipuçları:

Maskeler Artık Aksesuarlar Arasında

Geçtiğimiz aylarda New York Moda Haftası’nda dikkat çeken ilk trend, ilhamını tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından alıyor. Hem modaya yeni bir dokunuş hem de gereksinimler üzerine şekillenen bir buluş olan maskeler, en tarz modelleri ile önümüzdeki sezon markaların vitrinine çıkmaya hazırlanıyor. Rengarenk, desen desen maskeler artık hayatımızda yerini bir süreliğine sabitliyor. Günlük hayatta maske ile gezmek kolay değil, moda kullanıcılara bu dayanma gücünü vermeye hazırlanıyor. Moda için bugüne dek nelere katlanılmadı ki…

Modası Geçmeyen Deri Yine Podyumda

Bu sezon vitrinlerde bolca boy gösteren deri elbise modelleri yaklaşmakta olan büyük trendin haberini veriyor. Özellikle 2021 yılında farklı deri parçaların kombinlerde yer bulacağı müjdeleniyor. Deri etekler, tulumlar, gömlek ve büstiyerler “ben de varım” derken, elbiseler deri trendini açık ara farkla üstleniyor. Büyük ceplerle süslenen, geniş yakalarla tamamlanan gömlek deri elbise modelleri, hem şık hem de seksi bir görünüm isteyenlerin olmazsa olmazı haline geleceğini gösteriyor. Şimdiden derinin en şık versiyonlarını dolabınıza getirebilir, gelecek trende hazırlanabilirsiniz.

hepsiburada.com

Maskülen Çizgiler Feminen Detaylarla Birleşiyor

Özellikle geçtiğimiz aylarda düzenlenen Milano Moda Haftası’nda ceketlerin hakimiyeti, maskülen modellerin yükselişi, net olarak görülüyor. Minimalist yaklaşımla tasarlanan, iddiasını sadelikten alan kombinlerde, maskülen ve feminen stiller ustalıkla harmanlanıyor. Kumaş pantolonlar, blazer ceketler, gömlekler kadın modasında yeni bir sayfa açmak için gün sayıyor. Özellikle bu sonbaharda maskülen modeller vurgulanıyor. Ancak erkeksi giyimin öne çıkması sizi yanıltmasın, gömleklerde feminen kumaşlar, ceketlerde özel kesimler dişiliği ön plana çıkarmayı ihmal etmiyor. Tül ve şifon kumaşları, ceket üzerinde broşları, yakalarda fırfırları bol bol göreceğinize emin olabilirsiniz.

Yeniden Etek Üstü Pantolon

Birkaç yıl önce pantolonların üzerini örten, iki yandan yırtmaçlı abiye elbise tasarımları kırmızı halıda bol bol görülüyordu. Önümüzdeki yılla beraber bu trend biraz şekil değiştiriyor, tek yırtmaçlı tasarımlar, şort eteklere benzeyen pantolon etekler, bol şalvar kesimli modeller moda oluyor. Hem yaz hem de kış sezonunda bu tip tasarımlara sık sık rastlayacağınıza emin olabilirsiniz.

Omuz Kesimleri Düşüyor, Kollar Genişliyor

Oversize modası önümüzdeki yıllarda da hakimiyetini sürdürüyor. Özellikle ceket ve paltolarda İtalyan moda devleri daha düşük omuz kesimini ve geniş kolları vurguluyor. Hafif Retro esintiler taşıyan tasarımlarda karpuz kol modasının geri dönüş sinyallerinin devam ettiği anlaşılıyor. Dört düğmeli ceketler önümüzdeki sezon da trend ivmesini korumaya devam ediyor. Eski ceket ve paltolarınızı yeniden dolaplara taşıyabilirsiniz. Abiye elbise üzerine giyeceğiniz dökümlü bir palto ile kırmızı halının yıldızı siz olabilirsiniz.

Temel Parçalar Gündemde

Basic olarak da anılan temel parçaların modası yine sürüyor ancak bu yıl çok daha fazla etki görülüyor. Maksimalizm modası yerini hızla minimalizme bırakıyor. Desensiz, düz kesimli kazaklar, tişörtler, konforu da ön planda tutanlara müjde veriyor. Klasik V yaka tişörtlerde biraz daha derinleşirken, kazaklarda yakalar yükselmeye devam ediyor. Balıkçı modası yine kullanışlılığını koruyor. Temel parçalara dolabınızda yer vererek modaya uyum sağlayabilirsiniz.

Vahşi Desen Fırtınası, Tropik Esintiler

Gelecek yıllar elbette desen trendlerini de beraberinde getiriyor. Dünyada iklim konusunda bilinçlenmenin gerekliliği herkesçe konuşulurken moda da bu gelişmelere ayak uyduruyor. Tropik görseller, ormanları andıran yaprak desenleri yılın modasında yer alıyor. Ayrıca, vahşi desen olarak adlandırılan hayvan desenleri de minimalist formuyla sezon damga vuracağa benziyor.

Kombinezon Modasında Yeni Sayfa

Son birkaç yıldır sokağa çıkan kombinezon benzeri bluz ve elbiseler, seksapeliteyi korumaya devam ediyor. İç giyimi andıran parçalar, dişiliği dışarı taşımayı sürdürüyor. Korseler, dantelli ince askılı bluzlar, büstiyerler, derin yırtmaçlar ve saten kumaşlar önümüzdeki günlerde de günlük hayatta yer almaya hazırlanıyor. Çapraz askılı modellere özellikle çekmecenizde yer açmalısınız. Çift askılar ve göğüs dekoltesini süsleyen ince iplerle modayı stilinize taşıyabileceğinizi aklınızda bulundurmalısınız.

Kısa Daha Da Kısalıyor

Yüksek bel ve kese kağıdı bel modeller geçen yıl pantolonlarda yer alıyordu. Şimdi kısalıyor, daha da kısalıyor. Mini şortlar iyice kısa formlarla boy göstermeye hazırlanıyor. Minicik şortlar ve etekleri 90’ların geniş gömlekleri ve bluzları ile tamamlayabilir, el çantaları ile kombin yapabilirsiniz. Hareket özgürlüğü sağlayan, bacakları açıkta bırakan mini şortlarla modanın nabzını tutabilirsiniz.

Zamansız Trençkotlar ile Yeni Bir Macera

Bilindik trençkotlar geçtiğimiz sezon renkli biyelerle tamamlanarak sahneye çıkmıştı. Gelecek günlerde ise trençkotları yeni tasarımlarla görebilirsiniz. Bir tarafı farklı bir kumaşla desenlenen modeller iddialı seçimlerden korkmayanların gözdesi olmaya hazırlanıyor. Kemerler önden yana doğru ilerlerken, oversize kesimler de trençkota sirayet etmeye başlıyor.

Renk Trendlerinde Ne Var Ne Yok?

Önümüzdeki sezonun trendlerine yön verecek renk tahmin rehberleri yayınlanıyor. 2020 yılında yeşil renkler hakimiyet kurarken 2021’de kırmızı, sıcak sarı ve turuncunun ön plana çıkması bekleniyor. Mavi ve yeşil kombinleri tamamlarken, parlak tonlar ve koyu renkler detaylarda göze çarpıyor. Leylak rengini, yumuşak su tonlarını da şimdiden dolaplarınıza ekleyebilirsiniz.

Hangi Topuklu Ayakkabı Modeli Moda?

İkonik topuklar yerini topuklu ayakkabı modellerinde heykelimsi tasarımlara bırakıyor. İnce bantlı küt uçlu sandaletleri, balerin babetlerini önümüzdeki günlerde daha sık göreceğinizi söyleyebiliriz. Kış aylarında ise yün, tüvit ve dokulu kumaşlar derilerin önüne geçiyor. Ayakkabılarda rahatlık git gide daha popüler hale gelirken, beyaz, yeşil ve toprak tonları da ayakkabılar süslemeye devam ediyor. Ayrıca spor ayakkabılarda plastik detaylar olmasına özen göstererek geleceğe yatırım yapabilirsiniz.

Saç Trendlerine Bakmadan Kuaföre Gitmeyin

Retro parçaların göz kamaştırdığı ve vintage esintilerin bolca hissedileceği yeni sezonlarda saçlarda da geriye dönüş bulunuyor. Perçemler geri dönüyor. Yumuşak görünümlü, dolgun ve katlı perçemler, daha doğal görünümle sahne alıyor. Yüzün yarısını değil, sadece alnın bir kısmını kapatıyor. Hacimli saçlara romantik görünüm kazandıracak perçemleri tercih edebilir, kıvırcık saçlarda kahküllerle yeniliğe adım atabilirsiniz.

Makyaj Trendlerine Bakmak İster misiniz?

Rengarenk eyelinerları çekmecelerinize kaldırın, renkli farlarınızı sakladığınız yerlerden çıkarın. Şimdi moda rengarenk göz kapakları, ancak bu kez göz altı da bir o kadar renk kazanıyor. Kalın ve doğal görünümlü kaşlar, renkli farlar, dudaklarda doğal renkler ve iddialı kirpikler podyumlarda meraklılarını karşılıyor. Madonna’nın yıllar önce moda haline getirdiği birleşik alt kirpikler önümüzdeki sezon her yerde görülebiliyor. Üç kirpiğin maskarayla birbirine yapıştırılması ile yapılan model, günlük makyajda bile yer alacağa benziyor. Makyaj renklerinde kırmızı ve turuncu trend yaratırken, toprak tonları da göze çarpıyor.

Takı Trendleri Kadınları Geçmişe Götürüyor

Yakalarda fırfırların, ceketlerde broşların kullanılacağı sezonda, kulaklarda küpeler büyüyor. Retro parçaların önem kazandığı görülürken, deniz kabukları ve marine temalı takılar her yerde karşınıza çıkmak için sırasını bekliyor. Kocaman halka küpelere, üst üste ince zincirlere gözünüzü yeniden alıştırmalısınız çünkü önümüzdeki günlerde onları bol bol görebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi