Geleceğin dünyasında kişilerin iletişimde doğru başlangıcı ve sürdürülebilir başarısı konusunda şirketlere ve kişilere rehberlik edebilmek amacıyla uluslararası akredite koç Murat Yerdekalmazer’ın gerçekleştireceği "Bilmediğimi Bilmediklerim" seminer dizisi, Levent Kanyon Joint idea’da başladı.

Seminer dizisine ilişkin yaptığı sunumla Yerdekalmazer, iş ve sosyal ortamda iletişim başlarken ilk karar noktasını oluşturan psikoseksüel gelişimin temellerinin 0-6 yaşta belirlendiğini ve özellikle iş arkadaşları arasında sağlıklı ve verimli bir çalışma ortamı hedefleyen kurumların sürdürülebilir başarı hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak en önemli araç olduğunu vurguladı.

BARACK OBAMA, LADY GAGA ve FREDDIE MERCURY ÜNLÜ İÇE DÖNÜKLER

Dışa dönüklerin eylem odaklı, bilgi ve nüfuza önem verdiğini, insanlarla daha sık iletişim kurduğunu; içe dönüklerin ise düşünce odaklı, bilgide derinlik arayışında olduğunu, iletişimde daha derin bir etkileşimi aradığını ve enerjilerini yalnız vakit geçirmeye odakladıklarını vurgulayan Yerdekalmazer, içe dönüklerin yanlış bir önyargıyla asosyal ve popüler deyimle “ezik” olarak tanımlandığını ifade etti. ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Kraliçesi Elizabeth II ile ünlü şarkıcılar Beyonce, Freddie Mercury, Michael Jackson ve Lady Gaga’nın da içe dönük olduğunu ve gerektiğinde halk önündeki performanslarının son derece etkileyici olabildiğini vurguladı.

ŞİRKETİNİZDE İÇE DÖNÜK VARSA KONUŞTURUN

İletişimde ilk göztemasının temel gösterge olduğunu vurgulayan Yerdekalmazer, kapalı vücudun duruşu,alçak ses tonu, yavaş konuşma hızı ve yavaş aksiyon alma hızı sözkonusuolduğundan içe dönüklerin şirket yönetimi tarafından fark edilmesinin kolayolmadığını ama aslında bunun da şirketin uzun dönemli sürdürülebilir verimlibaşarısı için çok kıymetli olduğunu belirtti.

TÜRK KÜLTÜRÜNDE DUYGU İFADE ETMEKTE ZORLANIYORUZ

Türk insanların bir durum karşısında duygusunu anlatmaktan çok olayı anlatmaya odaklı olduğunu çünkü beynin duyguları yöneten korteksten duygu çekmeyi bilmediklerini ifade eden Yerdekalmazer, duyguyu anlamak için roman okumanın ve belgesel izlemenin gelişmeyi olumlu etkilediğini belirtti.

ŞİRKETLERİN BAŞARISI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İNSAN KAYNAĞINI NASIL YÖNETTİĞİNE BAĞLI

Joint Idea’nın, İstanbul’daki en önemli kişisel gelişim, eğitim, seminer ve bilgi paylaşımı merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Yerdekalmazer, başlayan seminerlerin kurumsal şirketlerin insan kaynakları yöneticileri, marka profesyonelleri, satış ve pazarlama yöneticileri, girişimciler ve sağlıklı bir sosyal yaşam isteyen herkes için bir rehber niteliğinde olduğunu ifade etti. “İş hayatında nasıl olabileceğini merak eden, henüz öğrenciyken doğru kariyer adımları atmayı planlayan, büyük şirketim ama nasıl çalışanlarımın performansını nasıl arttırabilirim mi sorgulayan, satış departmanında çalışıyorsam ne yapmalıyım? sorusunu soran, İlişkilerinde insani yönünü önemseyen, , İnsan odaklı olmanın finansal getirilerini merak eden herkesi sonbaharda Joint İdea’da başlayacağımız seminer dizisine katılmaya davet ediyoruz. Bilmediğimi Bildiklerim seminer dizisiyle iş dünyasındaki performansa katkı sağlamaktan ve bu eğitim serisini kazandırmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Yerdekalmazer’in bir sonraki seminer konusu “Kararların Kilit Taşı:Değerler” konusunda 8 Kasım 2019 Cuma günü Kanyon Joint İdea’da yapılacak.


 

Editör: Haber Merkezi