Hz. Aişe validemiz ra demiştir ki;

'' Muhammed as ın ailesinin karnı peş peşe iki gün arpa ekmeği ile doymamış, nihayet bu dünyadan göçüp gitmiştir. (Buhari)

Ebu Said El-Makberi, Ebu Hureyreden şöyle rivayet etmiştir:

'' Ebu Hureyre ra, önlerinde koyun kebabı bulunan bir kavmin yanından geçerken onu yemeğe davet ettiler. Yemekten yüz çevirdi ve dedi ki:

'' Resulullah sav arpa ekmeğinden doymadan bu dünyadan çıkıp gitti''. (Buhari)

Numan İbn. Beşir şöyle demiştir:

'' Ben sizin peygamberinizi sav karnını doyuracak kadar adi hurmayı bile bulamadığına şshit oldum''. (Müslim)

Sehl İbn. Sa'd ra şöyle demiştir:

'' Resulullah sav Yüce Allah'ın kendisini peygamber olarak gönderdiği zamandan ruhunu alıncaya kadar eleklenmiş un görmemiştir.

Sekle; Resulullah sav zamanında sizin erkekleriniz var mıydı? diye sorulduğunda şöyle dedi: '' Resulullah sav Allah kendisini peygamber olarak gönderdiği zaman Allah onun ruhunu alıncaya kadar elek görmemiştir.'' Sehl'e denildi ki; Eleklenmiş unu nasıl yiyorsunuz?

O'da şöyle dedi: '' Biz unu öğütüp savunurduk. Uçan Uçan kepek uçardı; geriye kalanı da ıslatıp hamur yapardık''. (Buhari)

Ebu Musa el-Eşari ea şöyle demiştir:

'' Hz. Aişe bizim karşımıza kalın bir gömlek ve peştamal çıkarıp göstererek şöyle demiştir:

'' Resulullah sav bunların içinde iken ruhu alındı.'' (Buhari ve Müslim)

Sad İbn. Ebu Vakkas ra şöyle demiştir:

Ben Allah yolunda ok atan ilk Arabım. Andolsun ki; Resulullah sav ile birlikte savaşırdık da asma yaprağından başka bir yiyeceğimiz olmazdı.

Hatta birimiz def'i hacetini yaptığında koyun gibi katı, birbirine karışmayan def-i hacet yapardı.'' (Buhari ve Müslim)

Muhammed İbn Şiri Ebu Hureyre ra dan şöyle rivayet etmiştir:

'' Ben kendimi, Resulullah sav in minberi ile Hz. Aişe ra nın odası arasında bayılıp yere düşmüş gördüm. Gelip geçen ayağını boynuma basıyordu. Beni deli sanıyor, ama bende açlıktan başka delilikten bir belirti yoktu''. Buhari)

Çile çekerek ibadet düşkün bir Sahabe, Bugün hangi yemeği yiyeyim diyen ve ibadeti az olan bolluk içinde yaşayan ümmet....!