İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik tarih, kültür ve eğlence içerikli İstanbul turu düzenliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 'İstanbul Yolcusu Kalmasın' projesi kapsamında ilçedeki lise öğrencileri bir günlük şehir turuna çıkıyor.

Hafta içi her gün düzenlenen organizasyon kapsamında okul önünden otobüslere binen 11. sınıf öğrencilerinin ilk durağı Sultanahmet Meydanı oluyor. Burada rehberler eşliğinde dolaşan gençler, bilgiler ışığında tarihte yolculuğa çıkıyor.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni de ziyaret eden öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetiyle ilgili bilgi ediniyor.

Gülhane Parkı'nı ziyaret eden öğrenciler, kısa bir molanın ardından astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere toplam 12 bölümden oluşan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ni geziyor.

Turun son durağı olan İstanbul Boğazı gezisi için Kabataş'tan vapura binen gençler, yemekten sonra çalan müzik eşliğinde dans ederek eğleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, gençleri dinlendikleri, sosyalleştikleri ve şehri yakından tanıma imkanı buldukları gezilere götürdüklerini belirtti.

Özdemir, yeni programlarla bütün öğrencilerin bu faaliyetlerden yararlanmasını sağlayacaklarını da kaydetti.

Editör: Haber Merkezi