Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin  Keykubad  tarafından Osman Gaziye verilen beretta  şu ifadeler geçmektedir:

''Tevbe Suresi'nin 29. ayeti kerimesinde Mealen: '' Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde  hak dini, din edinmeyen kimselerle  zelil ve hakir oldukları halde cizyeyi kendi elleriyle  verecekleri zamana kadar harbedin buyurmuştur. 

Osman Gazi de bütün aşiret ve kabilesiyle birlikte cihat ederek Rabbimizin bu emrini yerine getirme yolunda canını ve bütün malını, mülkünü sarf etmektedir.

Onun sayesinde rahata eren Müslümanlar, kendisine hayır hayır dualar etmektedirler.

Ona yurt ve ocaklık verilen Ankara Karaca dağından gazaya devam ile Yeni Şehir, Eskişehir,  İnegöl, Yarhisar etrafını fethedip İslam memleketine katmıştır.

Bu İslam serhedinde  din düşmanlarının her türlü hilelerine karşı uyanık davranarak onları def etmeye  muvaffak olmakta ve İslam beldelerini  muhafaza etmektedir.  Bu itibarla kendisine tuğ ve sancak  Kılıç ve saltanat alametleri gönderilmiştir.

Artık  kendisi de adalette bulunun,  o takvaya çok yakındır'' mealinde ki, Maide Suresinin 8. ayeti kerimeyle  amel ederek, '' Bir saat adaletli davranmak yetmiş sene ibadetten hayırlıdır hadisi hadisi şerifindeki müjdeye ve sevaba nail olmak için idaresi altında şeriatın hükümlerini tatbik ettirsin zengin fakir alim, cahil, yakın, uzak misafir,  mücavir, onun adalet terazisinde hep müsavi olsun. Cenabı Hakka tazim ve Onun yarattıklarına şefkat kaidesini her hareketinde esas tutsun.

Yetim mallarını son derece muhafaza edip haklarına riayette hassasiyet göstersin. Peygamber Efendimiz sav Pak neslinden gelen Seyyid ve Şeriflere  peygamberlerin varisleri  olan alimlere layık olan saygıyı  ve hürmeti göstersin.

Alimlerin eti  zehirlidir kaidesince onların hatırlarını incitmekten gayet endişe etsin, memleketinde adetlerini çoğaltmaya çalışsın. Alınan vergilerde ifrat ve tefritten sakınıp meşru olandan ziyade bir habba almasın.

Halk, Allah'ın bize yeryüzündeki emanetleri  olduğundan onlara asla zulmetmeyiz. Günden güne memleketin imarına  çalışsın.

HADİS: Resulullah sav Efendimiz şöyle buyurmuştur: '' Sizden hiç biriniz, hevası nefsi benim getirdiklerime tabi olmadıkça  kamil mümin olamaz.'' (Miskatül-Mesabih)

AYET: Allahu Teala, her şeyin yaratıcısıdır ve O her şey üzerine vekildir'' (Zümer; ayet 62)