Dinimize göre, kişinin kendi canına kıyması dinimizde haramdır.

Tıbbi verilere göre yaşama ümidi kalmamış veya şiddetli acılar çeken bir insanın hayatına, bir başkası eliyle son verdirmesi  demek olan ötanazi, talepte bulunan kişi açısından intihar, bunu uygulayan açısından da cinayettir.

Kur'an'ı Kerimde; '' Ey iman edenler! Kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size  karşı çok  merhametlidir. Kim düşmanlık ve haksızlık ile bunu haram yemeyi veya öldürmeyi yaparsa bilsin ki, onu ateşe atacağız; bu ise Allaha çok kolaydır.'' (En'am; 6/151) buyurur.

Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere  kıymayın. Allah bunları size düşünesiniz diye söylemektedir, buyurulur. 

Peygamber  Efendimiz sav acı ve sıkıntılardan dolayı ölümün temenni edilmemesini istemiştir. (Buhari)

Bu deliller de gösteriyor ki, Allah'ın emanet ettiği cana haklı bir gerekçe olmadan kıymak asla caiz değildir. Çünkü bu hem Allah'ın koyduğu sınırları çiğnemek hem de O'nun takdirine karşı isyan anlamına gelir. 

Ayette, ....Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın ...buyuruyor. (Bakara: 2/ 195)

Muhakkak ki Allah, adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder; hayasızlığı kötülüğü ve zorbalığı yasaklar. İşte Allah aklınızı başınıza alasınız diye size böyle öğüt veriyor. (Nahl; 16/ 90)

Hadisi Şerifte; İslam dini beş esas üzerine kurulmuştur. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammedin Allah'ın kulu ve resulü olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve Ramazan orucunu tutmak.