Ramazan ayı Kur'an ayıdır.

Ramazan ayı müslümanlar için bir fırsattır. Devamlı şekilde Kur'anı Kerimi okumalıyız  ve hatim etmeliyiz. Gelecek seneye tekrar kavuşmaya elimizde bir senedimiz olmadığına göre, bu  bir ayı gece ve gündüz kur'an okuyarak, nafile namaz kılarak geçirmeliyiz.

Zümer Suresinin 23. ayetinde '' Allah Kelamının en güzelini ayetleri birbirine ahenkli  katmerli hakikatlerle dolu bir kitap halinde indirdi. Öyle ki, Rablerinden korkanların ciltleri ondan ürperir.

Sonra ciltleri de, Allah şaşırtırsa, artık ona hidayet verecek yoktur.

Resulullah sav efendimiz buyurmuştur ki; '' Muhakkak şu Kur'anı Kerim , Allahu Tealanın ziyafetidir. o halde onun ziyafetinden gücünüz yettiğince kabul ediniz, ondan istifade ediniz.

Muhakkak Ki  bu Kur'anı Kerim Haktealanın sapasağlam bir ipi ve apaçık bir nurdur. Fayda ve şifa kaynağıdır.Ona tabi olan kimseyi kurtarıcıdır. Kur'anı Kerimin mucizeleri tükenmez, tekrar tekrar okumakla eksilmez. 

Bu Kur'anı Kerimi okuyun.  Çünkü Allah Teala, size her harfine on hasene sevap verecektir. Ama şunu bilin ki, ben size elif, lam, mim bir harftir Lam bir harftir, Lam bir harftir, Mim bir harftir. 

Allah'ım okuduğumuz Kur'anı Kerimin her bir harfinden ayrı bir tat, her kelimesinden bir keramet , her ayetinden İlahi inayet ve ve her suresinden bir saadet bahşeyleyerek okuduğumuz her cüzün ecrini ihsan eyleyerek bizi rızıklandır.

Allah'ım! Bize Kur'anı Kerimin harflerinden elif ile ülfeti, be ile bereketi te  vesilesiyle tevbeyi nasip eyle se ile sevaplarımızı artırmayı cim ile cemali güzellikleri nasip eyle.

He ile hikmet, hı ile hullet dostluk dal ile dünüv din kardeşliğimize yakınlık tı ile taravet tazelik zı ile zafer,ayın ile ilim gayn ile zenginlik ver. Fe ile felah  kurtuluş  kaf ile sana yakınlık kef ile kifayet, Lam ile lutuf Mim ile öğüt Nun ile nur, Vav ile Cenabı Allaha yakınlık, He ile hidayet Lam elif ile Sana kavuşmayı kolaylaştır.

DUA: Allahım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; Bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır.; suçumu bu günde bağışla; ey alemlerin ilahı. Affet beni, ey suçluları affeden Rabbim!....

Kulların şükrü kesilmezse, Allah'ın bağışının kesilmeyeceğini biliyor musunuz? (İmam Muhammed Taki  as)