Ebu Hureyre ra şöyle rivayet ediyor:

'' Peygamber sav ile birlikte bir yere geldim. Bir adamın Kul HUvallahu Ehad okuduğunu duyunca Allah Resulü sav, vacip oldu dedi.

Ben kendisine, Ne vacip oldu, Ya Resulallah? diye sorduğumda Allah Resulü sav Cennet vacip oldu buyurdu.

Ben o kişiye ulaşıp bu haberi müjde vermek istedim ancak bir yandan da Peygamberin sav yanındaki bereketten uzak kalmak istemedim.

Daha sonra o adamı aradım ancak o kişi gitmişti.

Hz. Aişe ra şöyle rivayet etmiştir:

Bir gün Allah Resulü sav askeri bir birliğin başına bir adam göndermişti. O kişi, bölüğe imam olduğunda namazı ihlas suresi ile bitiriyordu.

Bölük döndüğü zaman Allah'ın Resulüne bunu bunu haber verdiler. Allah'ın Resulü sav; namazı niçin ihlas suresi ile bitirmek istediğini sorun, buyurdu. Bunun sebebi sorulduğunda o şahıs şöyle cevap verdi; İhlas suresi, Allah'ın sıfatlarından bahsettiği için onu okumayı seviyorum dedi.

Bu söz üzerine Peygamber sav şöyle buyurdu; Siz de o kişiye haber verin ki, Allah Da onu seviyor''.

Ebu Said b. Mualla ra şöyle rivayet etmiştir:

'' Allah'ın Resulü bana: Mescidden çıkmadan önce sana Kur'an'daki en büyük sureyi öğreteyim mi? dedi ve elimi tuttu.

Biraz yürüdük. Mescidden çıktığımızda; Ya Resulallah! Bana Kurandaki en büyük sureyi öğreneceğinizi söylemiştin dedim. Allah Resulü sav

Kur'anı Kerimde ki en büyük sure, elHamdü  Lillahi Rabbil alemindir.Namazda tekrar edilen yedi ayettir. O bana verilen Kur'anı Azimdir, buyurdu.

Hz Ömer ra Peygamberin sav şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:

'' Bu gece bana oyle bir sure indi ki,  o, benim için üzerine Güneşin doğmuş olduğu her şeyden daha verimlidir. Sonra İnna Fetahna leke fethen mübina. Şüphesiz Biz sana apaçık Bir zafer vermişizdir. Fetih 1 ayetini okudu.