Ebu Abdurrahman es-Sülemi ra anlatıyor:

Selmanı Farisi ra Yemen'deki Kinde kabilesinden bir kadınla evlenmiş ve orada kadının evinde gerdeğe girmişti. Gerdeğe gireceği gece arkadaşları Hz. Selman ila birlikte hanımının evine kadar yürüdüler.  Selmanı Farisi ra hanımının evine vardığında arkadaşlarına; Siz artık dönün. Allah mükafatını versin, diyerek onları gönderdi. Bazı düşüncesiz kişilerin yaptığı gibi yapıp onları eve sokmadı. Kapıya geldiğinde evin dışının her tarafının süslenmiş olduğunu gördü. Evdekilere; Eviniz stmaya mı tutuldu ki  onu böyle sarıp sarmaladın?  Yoksa Kabe Kinde Ye mi çevrildi dedi.

Oradakiler; Hayır, evimiz ne hasta oldu nede Kabe Kindeye çevrildi, dediler.

Selmanı Farisi ra evin üzerindeki bütün kumaş parçaları sökmeden içeriye girmedi. Sadece kapının üzerindeki örtünün kalmasına müsade etti. Eve girince içeride pek çok eşyanın olduğunu gördü. Bu eşyalar da kim için diye sordu. Sizin ve hanımınız için dediler. Selman; Benim dostum, Sevgili Peygamberimiz sav bize böyle tavsiye etmemişti. O halde sadece bir yolcunun sefere çıkarken yanında alabildiği kadarını almamızı tavsiye etmişti, dedi.

Sonra içeride bir kai himetçi görSizin ve hanımınızın hizmetçileridir dediler. Hz. Selman; Benim dostum, Hz. Peygamber sav bize böyle tavsiye etmemişti. O bize, kendisiyle evlenmeye yahut evlendirmeye gücümüzün yettiği kimseleri yanımıza almamızı aksi takdirde onlara sahip çıkamadığımız ve bu sebeple kötü yollara düştüklerinde kazanacakları günahların aynısının hiçbir eksiklik olmaksızın bize yazılacağını öğütlemiştir, dedi.

Sonra hanımının yanında ki kadınlara; Bizi hanımımla başbaşa bırakmaya niyetimiz, yok mu, diyerek gitmelerini istedi. Kadınlar peki deyip çıktılar.

Selman ra kapıya giderek perdeyi indirdi ve kapının sürgüsünü çekti..

Sonra içeriye girerek hanımının yanına oturdu. Saçını okşadı ve Resulullah sav gibi hayırlı ve bereketli nesiller nesiller için dua etti. Sonra; Senden isteyeceğim bir şey hususunda bana itaat eder misin, dedi. Hanımı; Sen şu anda söz dinleyen, itaat eden birinin yanında oturuyorsun, dedi.

Selman; Dostum, Sevgili Peygamberimiz sav bize hanımlarınızla bir aray gelişiminde ilk önce Allah Tealaya ibadet etmemizi tavsiye etmişti, dedi.

Bunu üzerine her ikiside kalkarak seccadelerine gittiler. Bir müddet namaz kılıp Cenabı Hakka dua ve niyazde bulunduktan sonra odalarına gelerek gerdeğe girdiler.

Sabah olunca arkadaşları Selmani Farisinin yanına geldi. Hanımını nasıl buldun diye sordular. Onların bu densiz sualleri üzerine Selmani Farisi yüzünü çevirdi. Adamlar tekrar aynı soruyu sordular, Hz. Selman tekrar yüzünü çevirdi. Bir daha sordular, o yine yüzünü onlardan çevirdi ve şöyle dedi: Allah Teala perdeleri evlere genç kızların yabancılardan gizledikleri mekanları, kapıları evlerde olan bitenin kimse tarafından görülmemesi için yarattı. İnsan ancak kendisine görünen kısmı ve bununla ilgili sorabilir. Ben Resulullah sav in bu hususta şöyle dediğini işittim: '' Karı koca arasında geçen  ve söylenmemesi gerekenleri  insanların arasında anlatan kimseler, yol ortasında herkesin gözü önünde çiftleşen eşekler gibidirler''.