1-Nisan Cuma gün akşamı Teravih namazı başlıyor.

Ramazan gecelerinin ihyası; Teravih namazı.Peygamber Efendimiz sav şöyle buyurmuştur; '' Faziletine inanarak ve mükafatını  umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren teravih namazını kılan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. (Buhari).

Teravih namazı yirmi rekattir. Erkekler ve kadınlar için sünneti müekkededir. Hastalık veya yolculuk nedeniyle oruç tutamayan kimselerin de teravih namazını kılmaları sünnettir.

Teravih namazı evde tek başına veya camide kılınabilir.

Ancak camide kılmak daha faziletlidir. Teravih namazı, yatsı namazından sonra kılınır. Vitir namazı da Teravihten sonraya bırakılır. Yirmi rekat olan teravih namazı her iki rekatın sonunda selam verilerek kılınabildiği gibi dört rekatta bir selam verilerek  de kılınabilir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin içinde bulunduğu Ramazan ayını hem gündüzüyle hem de gecesiyle en güzel şekilde yaşamak yılda bir defa gelen bir fırsattır.

Bu bereketli vakitlerin kıymetini bilip ona göre değerlendirmek gerekmektedir.

RAHMET, MERHAMET VE KURTULUŞ AYI RAMAZAN-I ŞERİF:

Ebu Hureyreden rivayet edildiğine göre Resulullah sav şöyle buyurmuştur: '' Mübarek Ramazan ayı size geldi. Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı.Bu ayda sema Cennet kapıları açılır, cehennem kapıları ise kapanır ve şeytanların ağızları bağlanır''. (Nesai).Ramazan ayı Kur'an'ı Kerimde adı anılan tek aydır. Yüce Allah onu sadece anmakla kalmamış, yukarıdaki ayetle aynı zamanda Ramazanı oruç ayı olarak belirlemiştir. İşte bu ayrıcalıkları sebebiyle kültürümüzde Ramazan; '' Onbir ayın sultanı'' olarak kabul görmüştür.

Ramazan ayı berekettir, ziyafettir zarafettir. 

Ramazan ayı ruh ve nefis  için birey ve toplum için takvadır, korunmadır. Ramazan ayı selamdır, esenliktir, dinginliktir., olgunluktur. Ramazan ayı, kardeşliktir, paylaşmadır.

Bunların yanı sıra Ramazan ayı, kötü alışkanlıklara son verme iyiden güzelden yeni safalar açma fırsatıdır.

İşte bu bilinç içerisinde dolu dolu yaşanan Ramazan, bütün bir yılın verimli geçirilmesini sağlayacaktır.

AYETİ KERİMEDE: ''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi sizede farz kılındı. Umulur ki, korunursunuz. (Bakara Suresi; 2/ 183)

Biz Ortadoğu Gazetesi ekibi olarak okuyucularımızın ve Müslümanların İslam aleminin Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, ülkemize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını dileriz..