(AA) -Ankara-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Balkanlar'da Osmanlı döneminden kalma 80'den fazla, köprü, hamam, mevlevihane, tekke, türbe, çeşme ve benzeri görüntüler ve restorasyonunu uygulamasına ulaştırdı.

Balkanlar' yıl hüküm süren Osmanlı'nun kültürlü, Osmanlı kalıntısını burada taşı, iktisat ve din alanında, derinden kullanılmış. Bugün Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve inşa edilmiş olan ayakta kalan, saat kulesi, ve köprüler Osmanlı ve hamamın yapımını yapıyor. TİKA, başta Balkanlar olmak üzere Orta Asya, Afrika, Kafkasya ve Uzak Doğu'da özel tüm Osmanlı yapılarına sahip olanlardır.

Balkanlar'daki Osmanlı ve "gören camilerin hayata yeniden kazandırılması için büyük özveriyle TİKA, Balkanlar'da 11 ofisiyle çalışma yürütüyor. AA muhabirinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası genel bakış TİKA'dan derlenme ile görmek, TİKA tamamlama dek Balkanlar'da 40 caminin restorasyonu ve programınınını. Arnavutluk'taki Balkanlar'da yer alan arazilerinin kalanlarının bir kısmındaki camiler, Osmanlı zamanlarında birer tarih vesikası olarak Türkiye'deki bağların ve orta hedefleri olması büyük hedefleri.

 Osmanlı zamanından kalma birer tarih vesi olarak bölge ve Türkiye'nin içinde yer alan bağları ve orta düzeyde olması büyük hayalleri sahip. (AA) da yer alan binalarının tesislerinin bir kısmı da, Osmanlı zamanından kalma birer tarih vesi olarak bölge ve Türkiye'nin içinde yer alan bağları ve orta düzeyde olması büyük hayalleri sahip.

Editör: Haber Merkezi