Türk müziğinin unutulmaz ustalarından Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu olan 74 yaşındaki Timur Selçuk, hayatını kaybetti.

Selçuk, müzik dünyasına unutulmaz eserler bıraktı.

TİMUR SELÇUK KİMDİR?

Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçısı Şehime Erton’un oğlu olan Timur Selçuk, 2 Temmuz 1946 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Beş yaşında piyano çalmaya başlayan Selçuk, yedi yaşında ilk konserini verdi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Selçuk aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etti.

École Normale de Musique de Paris’te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975’te Türkiye’ye dönen Timur Selçuk, Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976’da İstanbul Oda Orkestrası’nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi’ni kurdu.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 10 yıl çalışan Selçuk, Bilgesu Erenus’un “Nereye Payidar” oyunu için besteler hazırladı., Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade, “804 İşçi”, “Ferhat ile Şirin”, “Şeyh Bedrettin Destanı”, “Tak-Tik”, “Küçük Adam Ne Oldu Sana”, Rumuz Goncagül ve “Galilei-Galileo” adlı oyunların müziklerini yaptı.

“Sarıpınar 1914”, “Üç İstanbul”, “Cahide”, “Hakkari’de Bir Mevsim” gibi filmlere de fon müziği besteledi. 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Selçuk, Hazal ve Mercan Selçuk adında iki çocuğu var.