Regaib kandili, Recep ayının ilk cuma gecesi olmakla berabermübarek üç ayların başlangıcı olarak mimlenen ve mübarek kabul edilen bir zaman dilimidir.

Recep ayı girdiği zaman Peygamberimiz sav ''Allahım,Recep ve Şabanı bize mübarek eyle. ''  ve bizi Ramazan ayına kavuştur. diye duada bulunmuştur.

Nitekim Allaha yaklaşmak rağbetini o'na yöneltmek ve kulluğu yalnızca  Yüce Mevlaya hasretmek için vesileler arayan Müslümanların, halis niyetlerle ortaya koyduğu arınma ve ibadet mevsiminin giriş kapısıdır Regaib.

Tek tek kıymetlerini saymakla bitiremeyeceğim bu zaman dilimine gerçek manada kıymet atfetmek, ancak o vakit dilimini ihya etmek ile tahakkuk eder. Regaib kandilinde ferdi ve toplumsal olarak yapılan güzel amellerimizin korunmasına ve devamlılığına gayret etmeli, ibadetlerimizi belirli zamanlarla sınırlandırılmamalı  hayatımızın her gününde   az da olsa devamlı olarak yapma gayreti içinde olmalıyız.

ÜÇ AYLAR

Üç aylar,kameri takvime göre, Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar rahmet dalgalarının başladığı manevi huzur ve ve sükunun kalplere doğduğu ilahi  rahmetin coştuğu aylardır.

Üç aylar,yapılan dileklerin dalga al pişmanlık  Allaha ulaştığı, dökülen gözyaşlarının günahları silip yok ettiği kandiller geçididir.

Üç aylar, meleki olduğu kadar şeytani özelliklere  de  sahip günah işlemeye müsaid bulunaninsanın günahlardan temizlenmesi için bir fırsattır.

Üç aylar,günahlardan arınma, sevaplarla bezenme mevsimidir.Ramazandan önce oruçla buluşanlar, Cuma namazına koşanlar, namaza başlayanlar, tövbe ile Allaha çok yaklaşanlar gibi.

Üç aylar, geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji  dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkandır.

Üç aylar, Yaratıcımıza ailemize, milletimize karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan, hata ve kusurlarımızdan dönmemize ve gaflet uykusundan uyanmanıza vesile olandır.

****

Ayet: İçinizden Allah'ın lutfuna ve ahiret gününe umut bağlayanlar Allah'ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resulullahta güzel bir örneklik vardır. (Ahzab;13/ 21)

Hadis: İnsanların en hayırlısı ömrü uzun olup ameli güzel olandır. (Tirmizi)

Bu Mübarek ayların ülkemize ve Ümmetü Muhammede hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.