Hz. Peygamber, Uhud Savaşında  dahice bir harp tekniği uygulamıştı. İslam Ordusu sırtını Uhud dağına vermiş, güneşi arkasına alıp Medineyi doğru saf tutmuştu.

Ardından, düşmanın İslam Ordusunu arkadan vurmaması için, Uhud Dağının karşısında kalan Ayneyn tepesine elli okçu yerleştirdi. Okçulara galip gelinse bile ikinci bir emre kadar yerlerinden asla ayrılmamaları düşman saldırısını ok atarak geri püskürtmelerini emretti.

İslam Ordusu önce yirmiden fazla müşriği  katletmiş sancaktarlığını öldürmüş,  sancakları yerde kalmıştı. Müslümanlar da savaş kazanıldı  sanarak ganimet toplamaya başlamış.

Ayneyn tepesindeki okçuların çoğu da düşman bozguna uğradı deyip yerlerini terk etmişlerdi. Bu sırada Müşriklerin komutanı Halid İbn. Velid harekete geçmiş.

Ayneyn tepesindeki on okçu, bir hücum başlıyor.  Kureyş ordusu da geri dönmüş, birden saldırıya geçmiştir. Nihayet Hz. Peygamberin emrinin dinlenmemesi, maalesef büyük bir zayiata sebep olmuştu.

Ashabı Kiram Peygamber efendimizin etrafına etten duvar örmüştü. Efendimizin mübarek dişi kırılmıştı. Savaş şiddetiyle devam ederken Ümmü Sıbyan,  Meşhur okçulardan kölesi Vahşiye kölelikten azad edeceğim sözü vererek, Peygamberimizin amcasını öldürmesini söyledi. Savaş şiddetiyle devam ederken Vahşi okunu Peygamberimizin amcasını göğsündene saplayarak şehadetine sebep olmuştur. Bu durumu gören ümmü sıbyan Peygamberimizin şehit olan amcasının kafasını cesetten ayırarak gözlerini oymuş ve artık intikamını almış oluyordu.

Bedir savaşının intikamını alan müşrikler hedeflerine böylece ulaşmışlardı.

Peygamber efendimiz  uhud dağını çok sevdiğini söylemiştir. Seneler sonra müslüman olan Vahşi, Medineye gelerek Peygamber efendimizi ziyaret ederek, kendisinin İslam orduları emrinde olduğunu söylemiştir. Vahşi müslüman olduktan sonra yalancı peygamber Müseylemeyi de aynı okla öldürmüştür. 

AYET: Allah'ın lütfundan kendilerine verdiği nimette cimrilik gösterenler, sakın bunun kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar, bilakis bu onlar için kötüdür.

Cimrilik ettikleri mal kıyamet günü boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. Allah yaptıklarınızdan haberdardır. ( Ali imran 3-180)