''HUBBÜL VATAN  MİNEL İMAN''..

Vatanı olmayanın dinide olmaz. Önce vatan. Yüce Peygamberimiz sav Mekkeden Medineye hicret emri aldıktan sonra tepeden Mekkeye doğru baktı ve şöyle dedi: '' Ey doğduğum büyüdüğüm aziz vatanım Mekke, Hicret emri almasaydım vallahi seni asla terk etmezdim. Ama gün gelecek sana tekrar döneceğim.''

Evet, önce vatan. Türk Milleti, vatan sevgisinden asla vazgeçmeyen, vatan uğrunda seve seve şehit olmayı arzulamışlardır. Hiçbir Türk, cepheyi bırakıp kaçmamıştır. Şehit olmayı tercih etmişlerdir. Yüce dinimiz de vatanı ve memleketi sevmeyi, korumayı teşvik etmiş ve onu savunmayı yüce bir görev saymıştır. Vatanı korumak adına savaşa hazırlıklı olmasını emretmiştir. Bu bağlamda, Allah Resulü sav vatan uğruna nöbet tutmanın faziletini şu şekilde dile getirmiştir:

'' Bir gün ve bir gece nöbet tutmak bir ay oruç tutup geceleri namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Şayet kişi nöbette ölürse yapmakta olduğu işin sevabı devam eder ve kabirdeki sorgu meleklerine karşı güven içinde olur'' (Müslim)

Vatan müdafaası; sahip olunan vatan topraklarını ve insanların dinini, canını, malını, ırz ve namusunu korumak ve onları huzur içinde yaşatmaktır.

Bu yüzdendir ki,Allah Resulü sav vatanı korumanın mükafatı olarak şu sözü söylemiştir:

''İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz;  '' Allah korkusundan ağlayan göz, ve gecesini Allah yolunda nöbet tutarak geçiren göz''.

(Tirmizi)

Ne yazık ki, İslam dünyası İslamlığını yitirdi. Eski helak olan kavimler gibi zevki sefasına düşmüş, Sanki Kur'an'ı Kerimi tanımaz hale gelmiş siyonistlerden aldıkları dolarlarla zevkü sefa sürmekteler. Vallahi sizde helak olacaksınız. Aile mefhumu gün ve gün yok oluyor. Güzelim ülkelerin  topraklarını terk ederek kaçıyorlar..Vatan terk edilmez, vatan için ölünür. Bir Suriyeli ile konuştum. 23 yaşında genç niçin kaçtıklarını sordum. Vallahi şöyle dedi:'' Bizi askere alıyorlar...'' 

***

Hadis: Kim islamda iyi bir çığır açarsa, kendi sevabını da bununla amel edenlerin sevabı kadar sevabı da sonradan amel edenlerin sevabından eksilmezin alır. İslam da kötü bir çığır açan ise, kendi günahını da bununla amel edenlerin günahı kadar günahı da sonradan amel edenlerin günahından kesilmeksizin yüklenir.