En beğenilmeyen lezzetlerde1. sırada kapuska yer aldı. Beğenilmeyen yemeklerde hayal kırıklığı yaratan lezzetler var. İşte yabancıların en beğenmediği Türk yemekleri:

1- KAPUSKA

TasteAtlas sitesinde en beğenilmeyen yemeklerde 1. sırada lahana ve kıyma ile kapılan kapuska oldu. Bir fakir yemeği olan nitelendirilen kapuska'nın yapılacak eklerle daha gurme yemeğine dönüşebileceği de ifade edildi.

2 - KUZU KELLE

TasteAtlas sitesinde 2. sırada yer alan Kuzu Kelle bir çok çeşit tarzıyla bir Türk lezzeti. Kuzu Kelle ya tandır olarak ya da uzun süre haşlandıktan sonra soğan ve maydanoz ile soğuk servis ediliyor.

3 - MACUN

Daha çok sokak tezgahlarında servis edilen bir tür şekerleme olan Macun 3. sırada yer alıyor.

4 - HOŞAF

kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan bir tür komposto olan Hoşaf 4. sırada yer alıyor. 

5 - HAŞLAMA

Haşlanmış kuzu eti ve havuç, patates, kereviz ve soğan gibi sebzelerden oluşan geleneksel bir Türk yemeği. 

6 - RAKI

Anasondan yapılan bir içki türü olan Rakı yabancılar tarafından en sevilmeyenler arasında yer aldı.

7 - İŞKEMBE

TasteAtlas, işkembeyi şöyle yorumluyor: Genelde akşamdan kalma tedavisi olarak içiliyor. 

8 - TÜRLÜ

Kuzu ya da dana etinin üstüne sosa edilen sebzelerle servis edilen türlü yabancıların en sevmediği yemekler arasında yer aldı. Türlü'de genelde kabak, patlıcan, soğan, bamya, yeşil fasulye ve patates bulunur.

9 - KANDİL SİMİDİ

Genelde sadece kandil günlerinde tüketilen kandil simidi yabancıların en sevmediği lezzetler arasında yer aldı. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, şeker ve tuz ile hamur ile yapılan kandil simidi susamlar ile tatlandırılır.

10 - HÖŞMERİM

Genellikle eritilmiş peynir ile yapılan bir çeşit tatlı olan Höşmerim yabancıların en sevmediği lezzetlerin arasında yer aldı. Höşmerim'in çay ile tüketilmesi tavsiyesinde bulunuluyor. 

Editör: Haber Merkezi