Allah Resulü sav in hiç bir gölge bulunmayan günde Allah'ın, Arşın gölgesinde gölgelendirecek olanı müjdelediği yedi sınıf insandan beşincisinin güzel ve mevki sahibi bir kadının gayri meşru bir davetine '' Ben Allah'tan korkarım'', diyerek yaklaşmayan yiğit olduğunu belirtmektedir.

Böylesine bir davete içinden veya açıkça; Ben Allah'ın emrine muhalefet etmekten veya O'nun azabından ve gazabından korkarım'', diyerek yaklaşmayan nefsini koruyan kişi gerçekten büyük bir yiğitlik göstermiştir.

''Allah'tan korkan kurtulmuştur.'' müjdesi gereği onun da ödülü ahiretteki sıkıntılardan kurtulmak tır. Bu husus, her türlü gayri meşru kadın erkek ilişkilerinin kitle iletişim ve haberleşme vasıtasıyla yaygınlaştırılmaya çalışıldığı günümüzde çok daha büyük önem arz etmektedir.

''Zina, çok büyük bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur''. Toplumun bozulmasına yol açan bir etkendir.

***

Ayet; O zaman (sura üflendiğinde) kimlerin tartıları ağır gelirse işte onlar kurtuluşa ermiş olacaklardır. Tartıları hafif gelenler ise, kendilerini ziyan etmiş olanlardır. Onlar cehennemde ebedi olarak kalacaklardır. (Müminun suresi; 23/ 102-103). 

Hadis; Allah'ım! Hamd tamamen sana mahsustur. Allah'ım! Senin bolca verdiğin nimeti engelleyecek kimse de vermediğin nimeti verebilecek kimse de yoktur. (Hakim El-müstedrek)

Hiç kimse bir başkasını fasık ya da kafir olmakla itham etmesin. Zira itham ettiği kişi fasık ya da kafir değilse o vasıflar, itham eden kişiye döner.

(Buhari)

Allah Resulü sav; Din samimiyettir buyurdu. Kime ya resulallah diye soruldu. O da; Allaha, kitabına, peygamberine, müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara diye cevap verdi. (Müslim)