LİGDE dolu dizgin ilerleyen Başakşehir'de bir düşüş baş gösterdi. Eğer ligin devre arası imdada yetişmese puan kayıpları devam edebilirdi. Bunda kulübeden beklenen katkının gelmeyişi büyük rol oynuyor. 
Başakşehir sistem takımı. Ancak oynayan ile oynamayan futbolcular arasındaki kalite farkı giderek belirginleşiyor. Geçen hafta oyundan alındığında Napoleoni ortalığı birbirine katmıştı. Dün oldukça sakin çıktı. Ancak kulübede bir huzursuzluk olduğu bir gerçek. 
 
Alanya deplasmanında Epureanu ve Emre yoktu. Bu iki oyuncu çok arandı. Sakatlanan Mossoro ve Mahmut Tekdemir'in yerine giren Arda ve Attamah sırıttı. 11'e yerleşmişken dün formayı Adebayor'a kaptıran Bajic de aldığı kısa sürede şaşkın ördek gibi dolaştı. Adebayor kulübe sürecinde mental ve fiziksel düşüş yaşamış. Eski görüntüsünden çok uzaktı. Başakşehir, bir stoper olmasına rağmen 10 numara asist yapan Da Costa'nın sıra dışı pası ve takımı tek başına sırtlamaya çalışan Edin Visca'nın golüyle maçı koparmaya yaklaştı. Ancak 1-0'ı en iyi oynayan ekipte savunmanın lideri Epureanu'nun olmayışı, pas organizatörü Emre'nin bulunmayışı paniğe yol açtı. Epureanu olsa o kafa golü yenilmezdi. 
 
Alanya, savunma açısından kötü olsa da, ligin hücum açısından en etkili ekiplerinden biri. Efecan, Fernandes, Campos ve Cisse çok tehlikeli. Sergen Yalçın yönetiminde berabere kaldıkları Beşiktaş'ı neredeyse perişan ediyorlardı. Cisse maça yetişse, 74'üncü dakikada peş peşe kaçan pozisyonların biri ayağına gelse atardı.