TRABZONSPOR elindeki oyuncularla ligde savaşmaya devam ediyor. Teknik direktör Ünal Karaman, sakatlıkları süren kaleci Uğurcan Çakır ve Novak'ı kadroya almazken Sosa'ya ilk 11'de şans verdi. Sakatlıktan çıkan Sosa'nın ortaya koyacağı performans merak konusuydu. İşin doğrusu vasatın üzerine çıkamadı. Galatasaray maçındaki performansıyla eleştirileri alan Zargo Toure kulübeye çekildi. Asya Kupası'nın yorgun savaşçıları İranlı Amiri ve Hosseini, Karaman'ın ilk 11'de tercihleri oldu. İranlı oyuncular bırakın katkı vermeyi, takımın el freni oldular. Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları her hallerinden belliydi.
İlk yarıda oynanan futbol, iki takımın teknik direktörünü de memnun etmedi. İlk 45 dakikada konuk takımın kaleyi bulan şutu yoktu. Bordo mavililerde de tablo farklı değildi. İlk ve tek net gol pozisyonunu Abdülkadir Ömür ile buldu. O şutu da kaleci Haydar kurtarınca ilk yarı golsüz sonuçlandı. Kanatların  kullanılmadığı, top kayıplarının fazla olduğu, orta alanın üretemediği bir ilk yarı izledik.
 
İkinci yarı hızlı başladı, Trabzonspor penaltı kazandı. Rodallega'nın takımı farklı bir skorla öndeymiş gibi laubali kullandığı penaltı vuruşunda top üst direkten geri geldi. Rodallega tamamladığında ise yan hakem bayrağı çoktan çekmişti. İşini ciddi, sabırla yapan konuk takım ise bir dakika sonra kontratakla golünü buldu.  
 
İlk kulübe hamlesi Ünal Karaman'dan geldi. Adaşlar yer değiştirdi. Abdülkadir Ömür yerini Parmak'a bıraktı. Alanyaspor geçen zamanla güçlenirken Trabzonspor panik yapmaya başladı. Trabzonspor savunmasının seyrettiği pozisyonda Papiss Cisse 2.golünü de atarak takımını rahatlattı.
Ekuban, Rodallega ve Nwakaeme haftalardır bencil ve lakayt oynuyor. Alternatifleri olmayan, rekabetsiz kalan üçlü teknik direktör Karaman'ın da en zayıf mevkisi oldu. Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumu iyi bilen Sergen Yalçın sabırla oynattığı takımıyla kazanmasını bildi. Trabzonspor ise laubaliliğinin bedelini ağır ödedi.