Beinsports Digitürk'ün spor kanalı. Süper Lig'le birlikte 1. ligin de yayıncısı.

Koronavirüs elbette ki onları da etkiledi. Maçlar oynanmayınca yayın yapamadı, yayın yapamayacağında para toplayamadı.

Onlar da hemen kulüplerin büyük tepkisine yol açan "Maçlar tekrar oynanana kadar ödeme yapmama" açıklamasını yaptı.

Bu kulüplerin futbolcularına ve personeline ödemelerini yapamayacakları anlamına geliyor. Çünkü hemen hepsi giderlerinin büyük çoğunluğunu yayın paraları ile karşılıyor.

Beinsports zararda. Bu gerçek.

Sadece koronavirüsle ilgili değil bu; koronavirüsten önce maçlar oynanırken de zarar ediyor, ikide bir Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak indirim istiyordu.

Peki neden zarar ediyor?

Haziran 2016'da 1 milyar dolarlık bir değerdi Digitürk. Spor kanalının adı o zaman Lig TV'ydi ve marka değeri de çok yüksekti.

Katarlı şirket de zaten 1 milyar doların üzerinde para verdi Digitürk'ü alırken. O zaman bu kadar bir değerdi, çünkü kar ediyordu.

Katarlılardan sonra hele de adı Beinsports olduktan sonra sürekli zarar etti. Bugün "Satıyoruz" deseler 1 milyar dolar veren acaba çıkar mı?

Peki neden zarar etti ve ediyor Beinsports?

Cevabı açık: Televizyonculuğu hele de Türkiye'deki televizyonculuğu bilmiyorlar da ondan. Öğrenmek de istemediler. Kendi bildiklerini okumaya inatla devam ettiler.

Lig TV kurulurken amaç sadece maçları göstermek değildi ki... Haber vermekti... Özel haber yapmaktı. Çarpıcı röportajlar yayınlamaktı. Canlı programlar sabah çok erkenden başlar, kapanana kadar devam ederdi. Tempo vardı, sürekli 100 metre koşan atlet gibi, sürekli depar vardı. Yarış vardı.

Kısaca televizyon gazeteciliği vardı Lig TV'de... Gazeteciliğin görüntülü hali yani.

Öyle şimdiki gibi sürekli iki veya üç kişi konuşurken, dışarıdan satın alınmış programlar değildi Lig TV'deki programlar.

En azından günde bir kaç tane gazeteye haber olurdu Lig TV'deki röportajlar veya haberler.

Katarlılar aldıktan sonra Digitürk'ü, Lig TV'ye el attılar hemen.

Adını değiştirip Beinsports yaparak insanların alışkanlığını yerle bir ettiler önce...

Sonra Fransa'dan yönetici getirip başa geçirdiler. Kuruluşundan beri o kanalı sırtlayıp götüren insanları "Siz televizyonculuğu bilmiyorsunuz" diye saçmalayarak gönderdiler.

Şansal Büyüka gibi bu işin duayen ismini, Lig TV'yi Lig TV yapan en önemli kişiyi nedense gözardı ettiler.

Programını bile aldılar elinden... Bir sene figüran gibi pazartesi programına koydular. Cumartesi, pazar programlarına yıldız kondurdular ya! Maraton gibi adının bile marka değeri olan programı sildiler bir anda...

Sonunda da Şansal Büyüka ile yolları tamamen ayırdılar. Tıpkı eski isimlerle olduğu gibi...

Eskiden Lig TV, maç yayınlarına aldığı reklamlarla yayın parasını çıkarabiliyordu. Gündüz kuşağında ve maçların olmadığı akşamlarda yapılan programların reklam geliri de karı oluyordu.

Bu Beinsports, öyle tuhaf programlar yaptı ve yapıyor ki maçların dışında; kimse dönüp de bakmıyor. Bu nedenle reklam geliri de düşük kalıyor. İzlenme oranı düşük olan programa kim neden reklam versin ki...

Lig TV'de haberler sporseverlerin merakla beklediği programdı. Şimdi "Şu takım çalışmalara devam ediyor" ya da "Falanca takım hazırlıklarını sürdürdü" haberleriyle dolu bültenleri kimse merak etmiyor.

Şimdi öyle bir duruma geldiler ki sonunda zarar ede ede... Kulüplere ödemeler de askıya alındı işte.

Beinsports'tan sonra Lig TV ne muhteşem bir spor kanalıymış daha iyi anlaşıldı. Yazık oldu.