Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, dünyaca ünlü film yıldızı George Clooney'e reklam filmi için 35 milyon dolar teklif edildiği iddiası üzerine açıklama yaptı.

Clooney, İngiliz The Guardian gazetesine verdiği röportajda, ülkenin rejimi ve insan haklarına bakışı yüzünden 35 milyon dolarlık bir anlaşmayı reddettiğini açıklamıştı. Günler sonra Clooney'in reddettiği reklam filminin THY olduğu iddia edilmişti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şu ifadeleri kullandı:

“George Clooney severim, çok iyi bir oyuncudur, çok iyi filmleri vardır. Kendisine gerçekten şahsi olarak hayranlık duyarım ama hiçbir şekilde George Clooney reklamımızda oynatalım diye girişimimiz yok, olmadı da. Konuşulan astronomik ücretler zaten dünyadaki bu tür yapılan anlaşmalara aykırı. Biz Türk Hava Yolları olarak dünyada birçok önemli reklam yıldızı veya önemli yüzle anlaşmaları olan, uluslararası reklamlar konusunda ödüller almış bir şirketiz. Bizim gibi şirketler sektör rayiçleri üzerinde bir anlaşma yapmaz. George Clooney ismiyle resmi olarak hiç ilgilenmedik, böyle teklifimiz olmadı." 

Editör: Haber Merkezi