Acun Ilıcalı'nın açıklamasına Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde yer verdi. 

Hakan, "Diskalifiyenin gerçekleştiği programda... Uğur, kendisini öyle güzel ifade etti ki... Herkes etkilendi. Yıllar önce attığı o tweet’leri, ergenlik döneminin affedilmez hataları olarak niteledi... İçten bir pişmanlık sergiledi. Tepkileri anlayışla karşılayan bir edası vardı. Cemil Çiçek’in gündeme getirdiği tabirle “tevbe-i nasuha” yoluna başvuruyordu. Herkes gibi ben de çok etkilendim bu samimi pişmanlıktan" ifadelerini kullandı.

Hemen Acun Ilıcalı'yı aradığını belirten Hakan, “Bu denli pişman olmuş birine kıymasaydınız. Bir şans daha verseydiniz. Ne olurdu?”  diye sorduğunu belirttikten sonra aldığı cevabı da şöyle sıraladı:

Acun dedi ki

- BİR: Uğur’un ettiği küfürler, kitlesel bir nitelik taşımasaydı belki durum toparlanabilirdi. Ama o küfür üzerine bizim tepkisiz kalmamız, küfre sahip çıktığımız anlamı taşıyacaktı. Bunu kimseye anlatamazdık.

- İKİ: Uğur’u ekranda uğurlarken... Kendisini ifade etmesine imkân tanıdık. Amacımız Uğur’un yaşadığı derin pişmanlığı kamuoyuna yansıtmasını sağlamaktı. Bu amacımızı sağladık.

- ÜÇ: Biz her zaman yarışmacılarımıza sahip çıkıyoruz. Uğur şu anda mutlu. Mutluluğunu da ifade ediyor. Tüm toplumu etkileyen samimi pişmanlıktan sonra Uğur bu konuyla ilgili bir mağduriyet yaşarsa ben yanında yer alırım.