Medyaya 1979 yılında Milliyet gazetesini satın alarak giren, ilerleyen yıllarda kurduğu Doğan Medya ile basında imparator olan Aydın Doğan, 22 Mart 2018'de çekilmişti.

Doğan; Posta, Hürriyet, Radikal, Fanatik, Referans ve Hürriyet Daily News gazetelerini; ayrıca Kanal D ve CNN Türk'ün de içinde bulunduğu   Doğan Yayın Grubu'ndaki kuruluşlarını Demirören Holding'e satmıştı.

Aydın Doğan'ın servetinde de düşüş görülmüş, Forbes'in her yıl açıkladığı en zengin 100 Türk listesinde alt sıralara inmişti.

2018'de 830 milyon dolar, 2019'da da 850 milyon dolarlık serveti bulunduğu açıklanan Aydın Doğan, bu yıl 1 milyar dolar kulübüne geri dönmüştü. 

Forbes Dergisi'nin açıkladığı en zengin 100 Türk kişisi sıralamasına bu yıl 25. sıradan giren Aydın Doğan'ın kişisel servetinin de 1.1 milyar dolara çıktığı belirlendi.

Aydın Doğan'ın şimdi de medya sektörüne geri dönmek için harekete geçtiği ve 700 milyon euroluk bir bütçe ayırdığı ileri sürüldü. 

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberinde, Doğan’ın dijital medya kuracağı, genel yayın yönetmenliğine de deneyimli gazeteci Fikret Bila ve Erdoğan Aktaş'ın geleceği belirtildi.

Bugün ortaya atılan bu iddianın ardından Doğan Grubu açıklama yaptı.

Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Doğan Grubu, 2018 yılında almış olduğu karar ile medya sektöründen büyük ölçüde çıkmıştır. Medyaya geri dönmek, Grubun planları arasında kesinlikle yer almamaktadır. Haberde iddia edildiği gibi Aydın Doğan’ın veya Doğan Grubu’nun dijital veya geleneksel medya alanında yatırım planı veya düşüncesi bulunmamaktadır.

Doğan Grubu bugün 60’ıncı yılını geride bırakan, köklü geçmişe sahip enerji, akaryakıt perakendesi, sanayi, otomotiv, finans, internet-eğlence gibi birçok alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin en değerli yatırım holdinglerinden biridir. 60 yıldır olduğu gibi hem mevcut işleriyle, hem yeni yatırım alanlarıyla Türkiye’ye ve Türk ekonomisine değer katmaya devam edecektir." 
 

Editör: Haber Merkezi