Erdal Can Alkoçlar son dönemde özellikle tıp başta olmak üzere bilim dünyasında adından söz ettiren genç Türk girişimci. New York Institute of Technology okulundaki eğitimini yarım bırakarak ve başta sağlık sektörü olmak üzere farklı alanlardaki girişimleriyle tüm dünyanın ilgisini üzerinde toplayan Alkoçlar kendi sözleriyle “ girişimlerini başta bütün insanoğlu ve canlılara yardımcı olabilmek için” yapmaktadır. İki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen virüsün etkilerini minimize eden formül ve teknikleriyle dikkatleri üzerinde toplayamaya devam etmektedir.

Alkoçlar’ı dünya genelinde üne kavuşturan formül ve yöntemi Korona Virüs ve Ebola Virüse karşı yaptığı çalışmalardır. Gerek bireysel olarak gerekse Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğü Mas İlaç şirketindeki ekibiyle sürekli olarak etkili çözümler sunmaktadırlar. Ebola Virüs için geçtiğimiz senelerde ‘’Novir’’ isimli bir anti viral formülasyon kullanmıştı.

Bu formülasyonu kullanırken yardımcı olduğu devletin halkından 10 Ebola Hastası Novir’i kullanarak hayatta kalmayı başardı. İyi sonuçlar gözlemlenen katılımcıların hastalığı daha da iyiye gittiği gözlemlendi. Ek olarak bu süreci başlatmaya yardımcı olan Sierre Leone devletinin Moskova Büyükelçisi John Sahr Yambasu’nun çok faydası olmuştur.

Sierre Leone isimli devlette proje başarılı bir noktaya ulaştıktan sonra ise Ebola ile savaşan ve gelecekte bu virüsün olabilme tehlikesine karşın farklı ülkelere de Novir isimli ilacı ihraç edilerek ruhsatlandırıldı.

Bu devletler: Kazakistan, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Azerbaycan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye oldu. Korona Virüs ile ilgili de çalışmalar sürdüren Alkoçlar, bu virüse karşı ise destek tedavi formülasyonu oluşturarak insanlara yardımcı olmaya çalışmıştır ek olarak ilerleyen günlerde aşı tedavisi hakkında da kendisinden açıklamalar beklenmektedir. Yalnızca Ar-Ge projesiyle kalmak istemeyen daha farklı alanlarda da kendisini gösteren Alkoçlar, bu zamana kadar yaptığı patent başvuruları ile de Dünya üzerindeki mucitlerin en önünde gelmektedir.

143 adet başvurduğu ve 280’den fazla beklemekte olan patentlerin hepsinin bizzat şahsi mucididir. Bunların yanında ise yaptığı projelerin 44 tanesi PCT’ye sahiptir. PCT ise acil gelişen olaylarda hızlı sonuç alınmasını sağlayan testlere verilen isimdir.

Onun başarısının hızlı artmasının nedenlerinin bir tanesi de ortağı ve sahip olduğu Mas İlaç Yatırım Şirketidir. Arkadaşlarının ve Dünya üzerindeki destekçilerinin her zaman desteğini alan Erdal Can Alkoçlar kendisini durmak bilmeden geliştirmektedir.

Erdal Can Alkoçlar kanser ile alakalı da çeşitli araştırmalar ve buluşlar ortaya koymuştur. Bugüne kadar 70’e yakın anti kanserojenik formülasyon üretmiştir.

Editör: Haber Merkezi