TV100 ekranlarında yayınlanan Okan Bayülgen’in sunduğu Muhabbet Kralı programına “Azeri Türkçesi” tabiri damgasını vurdu.

AZERBAYCAN TÜRKÇESİ DENMELİ

Şarkıcı Azerin’in konuklar arasında yer aldığı programda Türk Diller üzerine edilen sohbetin bir noktasında Okan Bayülgen’in “Azeri Türkçesi” demesi Azerin’in tepkisine yol açtı. “Azeri demeyin” şeklinde çıkışan şarkıcı “Azerbaycan Türkçesi” şeklinde söylenmesi gerektiğini belirtti.

BİZİ BÖLMEK İÇİN KULLANILAN BİR ŞEY

Okan Bayülgen’in nedenini merak etmesiyle konuya açıklık getiren şarkıcı “Bu bir siyasi şeceredir. Siyasetin bizi bölmek için kullandığı bir şey. Dünya siyaseti bizi birbirimizden ayırdığı için biz coğrafyamızın adını taşımışız. Azerbaycan’da yaşayanlar Azeri olmuş ama bizim Azeri ile bir alakamız yok. Biz Türküz, dilimiz de Türk” ifadelerini kullandı. Azerbaycan bölgesinde yaşayan Türk soylu kesime verilen Azeri tanımını kabul etmeyen şarkıcı sadece coğrafyadan kaynaklı bir isimlendirmenin yanlış olduğunu, bunun geçmişten günümüze dünya siyasetinin dil birliği üzerinden Türk toplumlarının bir araya gelmesini önlemek için kullandığı bir politika olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi