Çiçek Taksi, Üç Kuruş, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Bizim Aile, Her Sevda Bir Veda, Paramparça, Atiye gibi birçok başarılı projede yer alan 67 yaşındaki Civan Canova, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak 15 gündür kolundaki ağrı nedeniyle hastanede yattığını ve bu süreçte akciğerinde bir kitle tespit edildiğini anlattı.

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini ve durumunun çok iyi olmadığını söyleyen usta oyuncu, hasta yatağından yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: "Çok sevgili arkadaşlarım, akrabalarım, canımdan çok sevdiğim kardeşlerim, yeğenlerim... Size vereceğim haber pek güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum kendimi. Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı. Sol bileğimden ameliyatlıydım, kemik ölümü vardı bileğimde. O kemiği çıkardılar. Onu sakınmak için bir kafeye doğru giderken kapkara bir köpeğin üzerine bastım. Hayvan da gayrı ihtiyari sıçradı, beni yere attı. Sağ kolumun üzerine bütün vücudumun gücüyle düştüm. Kemik ölümü, tendon kopması, adele erimesi meydana geldi. Daha sonra MR çekildi ve doktor 'Protez taktırman gerek' dedi. Onu da ben istemedim, ihmal ettim."

"Sonunda 2,5-3 ay önce feci ağrılarım sızılarım başladı. Geceleri uyutmayacak kadar. Dizilerimiz bitmemişti. Bir yandan dizi, bir yandan ağrılarla uğraştım. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler. Fakat o şimdi 2. planda kaldı."

Çünkü akciğer filmi çekerken, bu sefer de akciğerimde belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. Bütün ilgi onun üzerine toplandı. 15 gündür hastanedeyim, yatıyorum. Bütün ailem yanımda. ne olur telefon etmeyin, telefonla uğraşacak vaktim yok. Birkaç gün daha burada kalacağım, sonra taburcu edecekler. Bir ay önce kasık fıtığı ameliyatı olmuştum bir yandan onun ağrısı. Dişimde apse çıktı onun ağrısı. Ondan da parça aldılar ve ne olduğunu belli etmek için. Lütfen beni fazla düşünmeyin sadece iyiliğimi isteyin."

CİVAN CANOVA KİMDİR?

Canova, 28 Haziran 1955 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Tiyatro yönetmeni Mahir Canova babasıdır. Annesi Gündüz Sencer babasından boşandıktan sonra 1963 yılında Kartal Tibet ile evlenmiştir. Kanat Tibet (d. 11 Mart 1964) ve Kumru Tibet (d. 23 Nisan 1973) adında bir kız kardeşi var. İlkokulu tamamladıktan sonra 1966 yılında ortaokul kısmından itibaren yatılı olarak okuduğu Ankara TED Ankara Koleji’nden 1973 yılında mezun oldu. 1973 yılında puanı Ankara Üniversitesi İktisatı tuttuğu için oraya yazıldı iki ay sonra okulu bıraktı. 

1974 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde okumaya başladı. Aynı sene çekilen Yılmaz Güney'in “Arkadaş” filminde sinema hayatına başladı.

1978 yılında Konservatuvarın Tiyatro bölümünden mezun olarak İstanbul Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladı.

1981 yılının Eylül ayında Burdur’da 4 aylık kısa dönem askerlik yaptı.

Civan Canova, 10 Haziran 1998 tarihinde tiyatro ve sinema sanatçısı Açelya Akkoyun ile evlendi. 5 Haziran 2002 tarihinde boşandı.

2014 yılında Tomris Giritlioğlu’nun hazırladığı başrollerini Nik Xhelilaj, Elif Atakan, Devrim Evin ve Cemal Hünal’ın paylaştığı “Her Sevda Bir Veda” adlı dizide Burhan karakterini canlandırdı.

Editör: Haber Merkezi