Ünlü şarkıcı Demet Akalın, Kıbrıs'ta verdiği konser öncesinde yaptığı açıklamalarla sağlık durumu ve çalışma temposuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde yoğun konser programı ve televizyon çekimleri nedeniyle yorgun düştüğünü belirten Akalın, yeni iş tekliflerine ara verme kararı aldığını açıkladı.
"Tükenmişlik sendromundayım"
Yoğun çalışma temposunun kendisini zorladığını ifade eden Demet Akalın, yaşadığı süreci esprili bir dille "tükenmişlik sendromu" olarak tanımladı. Ünlü sanatçı, art arda gerçekleştirdiği konserlerin fiziksel ve mental olarak kendisini yıprattığını dile getirdi.
Yeni konser tekliflerini kabul etmeyecek
Akalın, mevcut sözleşmeleri kapsamında planlanan konserlerini tamamlayacağını ancak bundan sonraki süreçte yeni konser ve iş tekliflerini kabul etmeyeceğini söyledi. Ünlü sanatçı, "Şu an alınmış işlerin dışında hiçbir iş kabul etmiyorum. Yorgunluğun başka bir seviyesindeyim. Bu şımarıklık değil, gerçekten çok yoruldum." ifadelerini kullandı.
Televizyon programında sona yaklaşıldı
Sunuculuğunu üstlendiği televizyon programının tamamlanmasına altı bölüm kaldığını belirten Akalın, bu yoğun çalışma düzeninin kendisine uygun olmadığını ifade etti. Programın ardından dinlenmeye zaman ayırmayı planladığını dile getirdi.
