İstanbul Bakırköy'de önceki gün saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından dün gece uçakla Trabzon'a, buradan da kara yolu ile memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesi'ne getirildi. Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi, Gavra Camii morguna konuldu.

"ACIMIZ BÜYÜK"

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesi, sabah saatlerinde ilçedeki Tuncer Ergüven Sosyal Tesisleri'ne geldi. Mahmutyazıcıoğlu'nun babası Akif Mahmut, annesi Hacer ile ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu, burada taziyeleri kabul etti. Ağabey Celal Mahmutyazıcıoğlu, "Acımız büyük. Böyle bir durumda ne söylenebilir ki söylenecek bir şey yok" diye konuştu.

"ÇOK ERKEN GİTTİ"

Taziyelerin kabul edildiği tesise gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken de arkadaşlarına sarılarak, ağladı. Eşinin fotoğrafının yer aldığı çerçeveyi taşıyan Ece Erken, "Çok erken gitti. Onun yerine keşke ben ölseydim" diyerek gözyaşı döktü.

"YAPAYALNIZ, KİMSE YOK"

Ece Erken'in, eşinin vurulma anına ait güvenlik kamerası görüntülerini izleyince dizlerinin üzerine çöktüğü öğrenildi. Ünlü sunucunun sözlerini yakın arkadaşı canlı yayında duyurdu.

Haziran 2021'de Ece Erken ile nikah masasına oturan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, önceki gece saat 00.30'da Bakırköy'de bir mekanda silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Mahmutyazıcıoğlu, ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk sözleri "Ben onu çok seviyorum nasıl dayanacağım" olan Ece Erken, tarifsiz bir acı yaşıyor.

"GÖRÜNTÜYÜ YAKINLAŞTIRDI, ELİYLE EŞİNİ SEVDİ"

Beyaz TV'de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' programının yorumcusu Bircan Bali yakın arkadaşı Ece Erken'in, eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kanlı saldırı sonrası yaşadıklarını canlı yayında anlattı.

Bircan Bali, "Şerefsizce bir saldırıyı kimse hak etmez. Ece olduğu yerde görüntüleri izleyince dizlerinin üzerine çöktü, telefonla görüntüyü yakınlaştırdı, eliyle kocasını sevdi ve sadece 'Yapayalnız, kimse yok' dedi. Ece çok az, çok zor konuşuyor" dedi ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeden önce telefonuna tehdit mesajı geldiğini söyledi.

00.13'TE SON MESAJ!

Bircan Bali, konuşmasının devamında, "Ece o günü anlattı. 'Arabaya bindi, gidişini izledim' dedi. Sonra yazışmışlar, gece saat 12.13 en son yazışmışları. 'Geliyorum' demiş, bu kadar. Sonra sessizlik! 15 dakika boyunca yedi kere aramış" ifadelerini kullandı.

"SAKAT KALSA DA KOCAMA BAKARIM"

'Söylemezsem Olmaz' yorumcusu, "Sonra sürücü Ece'yi arıyor, 'Ben vuruldum' diyor. Ece, Şafak'ı soruyor. 'Şafak çok iyi' yanıtını alıyor. Hatta 'Sakat kalsa da ben bakarım kocama' diye düşünüp hastaneye gitmiş. Erken o anları 'Tam ben girerken o kadar çok kişi geldi ki. Ben ne kocamı gördüm ne sesini duydum' diye anlattı. Apar topar Ece'yi dışarı çıkarmışlar" diye konuştu.

"ECE GİTME DİYE ISRAR ETTİ"

Programın diğer yorumcusu Seren Serengil, "Ece o gün eşine 'Gitme' demiş. Çocuklar gelemeyince ertelenmiş tatil planı. Şafak da 'Fikret abi (Orman) ile görüşmeye gideceğim' demiş. Ece ısrar etmiş, gitme diye" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Bircan Bali, Demet Akalın ve eski eşi Okan Kurt'un Ece Erken'i ziyarete geldiğini söyledi: Demet Akalın gerçek bir kötü gün dostu. Okan Kurt ile geldi, Ece'nin ayaklarının dibine sarıldı. Tepsilerle yemekler gönderdi. Helva dağıtmış, Kur'an okutmuş.

Editör: Haber Merkezi