Fedon kimdir? Ünlü şarkıcı Fedon'la ilgili sosyal medyada bir iddia ortaya atılmıştı. Buna göre Fedon'un kalp krizi geçirdiği ve hayatını kaybettiği ileri sürülüyordu.
Fedon, bunun üzerine Kanal D'de yayınlanan 2. Sayfa programına katıldı ve şunları söyledi:

"Zaman geçtikçe öldü haberlerinin altında art niyet aramaya başladım. Beni sevmeyenlerin çıkardığı haberler.  Ölüm Allah'ın emri. Elbet öleceğim ama bana yakışan şekilde. Ben hastane odasında serumlar içinde ya da belediye otobüsünün çarpması sonucu ölmek istemiyorum. Ben aslan burcuyum. Ya motorla bir yere çarpıp öleyim, ya tekneyle yarış yaparken devrilsin. Bana yakışan ölüm budur. Hakkımda öldü haberleri çıkaranları mahkemeye vermeyeceğim. En güzel yargı Allah."

Fedon kimdir?

Fedon Kalyoncu, 19 Ağustos 1946 yılında İstanbul'da doğan taverna müziği yorumcusudur. Babası Rum, annesi Ermeni asıllıdır. 

1962-1972 yılları arasında sinema sektöründe çalışmıştır. 1987'de açtığı Zorba Taverna'yla birlikte üne de kavuşmuştur. 1991'de şarkı söylemeye başlamış, aynı yıl 'Senin İçin' adlı ilk albümünü çıkarmıştır. TRT'de Yunanca şarkı söyleyen ilk kişidir. Dedesi Kleanti Kalyoncu, Çanakkale Savaşı'nda yaşamını yitirmiştir. Eda Kalyoncu ile evliliğinden Natali adında bir kızı ve Theo adında bir oğlu vardır.s Pek çok şarkıya ve albüme imza atmıştır.
 

Editör: Haber Merkezi