Bir döneme şarkılarıyla damga vuran Gökhan Özen, kalp krizi geçirdi.

ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan 43 yaşındaki Özen, şu açıklamayı yaptı:

"Dün gece yarısı Los Angeles'ta evimde geçirdiğim kalp krizi sonrası hastanede bir süre kontrol altında kaldıktan sonra taburcu edildim. Böyle bir haberi sizlerle paylaşmayı istemezdim ama iyi gün var kötü gün var. Bundan sonrasında kontrollere devam edip stresten uzak çok sakin bir hayat yaşamayı planlıyorum. Allaha emanet" 

Gökhan Özen kimdir ?

1979 yılında Ankara'da doğmuştur. 6 yaşında Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu imtihanlarında yüksek başarı göstererek ilk müzik eğitimine burada çok sesli koroda başlamıştır. Dünya çapında klasikleşmiş opera eserlerini 3 sene boyunca birçok kez koro ile birlikte sahnede sergiledi.Ardından 1991 yılında TRT Ankara Radyosu TSM Çocuk Koro’sunun sınavlarını birincilikle kazanarak 7 yıl süren Türk müziği eğitimine başladı. Burada 7 sene boyunca TRT Ankara radyosunun değerli hocalarından şan, solfej ve nazariyat dersleri aldı. 

Daha sonra ilk, orta ve liseyi okuduğu TED Ankara kolejinden mezun olup, 17 yaşında kazandığı üniversite sınavı ile Ankara’dan ayrlıp İstanbul’a geldi. 2000 yılında Özelsin isimli ilk albümünü piyasaya çıkardı ve sadece 1 video klip Üşüyorum ile uzun yıllar boyunca satışı devam etti ve tirajı yarım milyon satış rakamına ulaştı. 

Ardından 2001 yılında, çoğu beste ve aranjelerin kendisine ait olduğu Duman Gözlüm albümü ile Aramazsan Arama, Tabir-i Caizse, Dön Çarem gibi hitler çıkardı. 2001 senesinde Özen’in ünü ülke sınırlarını aştığında henüz 20 yaşında 2002 yılında ise bu albümdeki şarkıların remixlerinden oluşan Duman Gözlüm remix albüm" yayımlanmıştır. 2003 yılında çıkarttığı, içerisinde Her Şeyde Biraz Sen Varsın, Aman Boşver, gibi şarkılarının bulunduğu Civciv adlı albümü ile satış rekorları kırdı, albümün çıktığı gün itibarıyla 3 günde 300 bin satış rakamına ulaşmayı başarmıştır. Mü-yap'ın Diamond ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca bu albümdeki 12 şarkının da söz müziği kendisine aittir.

2012 yılında, Demet Akalın'ın albümünde bulunan; sözü, bestesi, aranjesi kendisine ait olan Yıkıl Karşımdan şarkısında ilk kez düet yapmıştır.2013 yılının en başarılı albümlerinden Milyoner’i sevenleri ile buluşturdu, albümün çıkış şarkısı Budala çok büyük ilgi gördü. Albümdeki Ne Fark Eder isimli slow şarkısı klipsiz olmasına rağmen 2013'ün yaz mevsiminde dahi en çok dinlenen şarkılardan biri oldu. Kariyerinde 2000 - 2013 yılları arasında çıkan 10 albümle neredeyse 5 milyon albüm satışına ulaştı.Gökhan Özen 2015 yılında ise Maske albümünü sevenlerine sundu albümün çıkış klibi Mis oldu ardından 2.klibi Eski Defter remix yani ( ri arenji ) 3.klibi Değişir Dünya ve en sonda slow Şarkı Korkak oldu.

Birçok hit şarkıya imza atan Özen, 7 albüm 3 single çıkartmıştır. Çıkartmış olduğu her albüm ile çok satanlar listesine adını yazdırmayı başarmıştır, iki albümü Mü-yap tarafından altın ödüle, 2003'te çıkardığı Civciv albümü ise diamond ödüle layık görülmüştür.

7 Temmuz 2010'da, Selen Özen (Sevigen) ile evlendi.Çiftin 2012'de Ada Deren, 2015'te ise Derin Su isimli kız çocukları oldu. Çift, Kasım 2016'da, yazılı bir basın açıklaması yaparak boşandıklarını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi