İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi MAGAZİN Hadise’nin yardım videosu sonrası sosyal medyada tartışma büyüdü

Hadise’nin yardım videosu sonrası sosyal medyada tartışma büyüdü

Hadise’nin UNICEF için hazırladığı Ramazan temalı yardım videosunda kullandığı ifadeler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı, Türkiye’nin diğer ülkelerle birlikte anılması tartışma başlattı, videoya yönelik tepkiler kısa sürede büyüdü.

Ünlü şarkıcı Hadise’nin UNICEF iş birliğiyle hazırladığı Ramazan temalı yardım videosu, sosyal medyada geniş çaplı tartışmalara neden oldu. Videoda kullanılan ifadeler kısa sürede gündem olurken, çok sayıda kullanıcı tarafından eleştiriler dile getirildi.

Videodaki ifadeler tartışma yarattı
Hadise’nin yer aldığı videoda, Ramazan ayı kapsamında çocuklara yönelik yardım çağrısı yapıldı. Videoda “Bu Ramazan dünyanın hiçbir yerinde aç bir çocuk kalmasın. Türkiye’den Gazze’ye, Sudan’dan Afrika’nın en uzak köylerine… Bağışınla çocuklara umut ol” ifadeleri kullanıldı.

Bu sözler, sosyal medya kullanıcıları arasında farklı yorumlara yol açtı. Özellikle Türkiye’nin, insani krizlerin yoğun yaşandığı bölgelerle birlikte anılması dikkat çekti.

Sosyal medyada tepkiler arttı
Videonun yayınlanmasının ardından çok sayıda kullanıcı, Türkiye’nin yardım alan değil yardım yapan ülkeler arasında yer aldığına vurgu yaparak eleştirilerde bulundu. Tepkiler kısa sürede artarken, konu sosyal medya platformlarında geniş şekilde tartışıldı.

Bazı paylaşımlarda, videoda Türkiye’nin “yardıma muhtaç ülkeler” arasında gösterildiği yönünde değerlendirmeler yer aldı. Bu yorumlar, tartışmanın büyümesine neden oldu.

Eski açıklamalar yeniden gündeme geldi
Tepkilerin artmasının ardından, Hadise’nin geçmişte yaptığı bazı açıklamalar da yeniden gündeme taşındı. Sosyal medya kullanıcıları, sanatçının daha önce verdiği röportajlardaki ifadelerini paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

UNICEF iş birliği ve görev süreci
Hadise, 2022 yılında UNICEF tarafından “Çocuk Hakları Savunucusu” olarak görevlendirilmişti. Bu kapsamda çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan sanatçı, çocuklara yönelik yardım çalışmalarına destek vermeye devam ediyor.

Kamuoyunda geniş yankı uyandırdı
Söz konusu video, yayımlandığı günden itibaren hem sosyal medya kullanıcıları hem de kamuoyunda geniş yankı buldu. Farklı görüşlerin dile getirildiği tartışmalar, uzun süre gündemde kalmaya devam etti.