Muğla’nın Bodrum ilçesi Kapuz Caddesi'nden 25 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinde Ortakent yönüne giden Gültekin Gülsoy'un kullandığı 48 BZ 087 plakalı kamyon, bölünmüş yola 60 metre kala yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkıp, savrulduktan sonra karşı şeride geçerek Uğur Yılmaz yönetimindeki 35 GH 063 plakalı ve İbrahim Tatlıses'in de içerisinde bulunduğu minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyon ve minibüs şarampole yuvarlanırken, Tatlıses'in bulunduğu minibüs alev aldı.

YANGINI İDO SÖNDÜRDÜ!

Aracın yandığını gören sanatçının oğlu İdo Tatlıses, yoldan geçen bir araçtan temin ettiği yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etti. Araç içinde sıkışan Tatlıses, kısa sürede gelen ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık bir saatte araçtan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Tatlıses'in yapılan sağlık taramasında ayak tarak kürek kemiklerinde kırık olduğu tespit edildi. Sanatçı, ayağındaki kırığa rağmen söz verdiği üzere hayranlarıyla buluşmasını ertelemedi.

TARAFLAR BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Kamyon şoförü Gültekin Gülsoy'un, ifadesinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aracın hakimiyetini kaybettiğini ve kazanın şokunu yaşadığını söylediği öğrenildi. Kazayla ilgili tarafların birbirlerinden şikayetçi olmadığı, kamyon şoförü Gültekin Gülsoy'un yapılan muayenesinde, kanında 0.10 promil alkol tespit edildiği belirtildi. Gülsoy işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan Tatlıses'in şoförü Uğur Yılmaz da ifadesinde karşı yönden gelen kamyonla bir anda çarpıştığını ve büyük şok yaşadığını ifade etti.

İki ayak tarak kemiğinde kırık tespit edilen 'İmparator' lakaplı sanatçı, önceki gün sahneye ayakları sargılı olarak tekerlekli sandalyede çıktı.

"AYAĞIMI YÜZÜNÜZE KARŞI ÇEVİRDİM, ÖZÜR DİLERİM"

Kazadan bir gün sonra İzmir Çeşme'de sevenleriyle bir araya gelen Tatlıses, ölümden döndüğü kaza anında yaşadıklarını şöyle anlattı:

Şimdi ben ayağımı yüzünüze karşı çevirdim özür dilerim. Niye? Ayağımın altında kırıklar olduğu için. Yüce Allah yine bir kıyak geçti. Allahutaala sağ olsun. Allah yüzümüze baktı. Allah’ın sevgili kuluyum demek ki bize çok dua ediyorsunuz. Allah razı olsun. Oradan biz nasıl sağ çıktık, ben hala şaşırmış vaziyetteyim. Yabancı filmlerde kamera araba içinde takla atar ya, aynen öyleydi. Habire döndüm ama bir yere varamadım. Melek gönderdi 'Onların önünde kaya ol' dedi. Kayaya çarpıp durduk. Bir çalışanımız var. 'İbrahim Bey biz yaşıyor muyuz?' dedi. 'Allah bizi kurtardı' dedim.

DARGIN OLDUĞU OĞLU YARDIMINA KOŞTU

Bodrum’da trafik kazası geçiren İbrahim Tatlıses’in yanına ilk giden isimlerden biri de ilk eşi Adalat Saran ile evliliğinden dünyaya gelen Ahmet Tatlıses olmuştu. Birbirleri hakkında sert sözler söyleyen ve mahkemelik olan ikilinin, feci kaza sonrası barıştığı iddia edilmişti.

"GECE NEREDEYDİ PEKİ?"

Büyük oğlu Ahmet Tatlıses ile barıştığı yönünde basına yansıyan haberler hakkında gazeteci Bilal Özcan'a konuşan İbrahim Tatlıses, söz konusu iddiaları keisn bir dille reddetti. 70 yaşındaki sanatçı şöyle konuştu:

Ben elimi öptürmem kimseye. Barış marış olmadı. Kimseyle barışmadım. Gece neredeydi peki? Niye gelmedi programa. Ertesi gün kahvaltıda hep beraberdik. Kahvaltıda neredeydi? Hala barış diyor… Artist artist… Geldi, numarasını yaptı gitti.

Editör: Haber Merkezi