Tarkan, Karaoğlan rolleriyle bir döneme damga vuran, Türk sinemasına oyuncu, yönetmen ve senarist olarak sayısız eserler kazandıran Kartal Tibet, 83 yaşında hayata veda etti.

Kartal Tibet, son yolculuğuna uğurlanırken vasiyeti gereği tören yapılmadı.

Tibet'in cenazesi Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Kartal Tibet'in eşi Gündüz Tibet, oğlu Kanat Tibet, kızı Kumru Tibet, çok sayıda ünlü isim ve hayranları katıldı. 

Ölümü ile sevenlerini yasa boğan Kartal Tibet'in kızı Kumru ve oğlu Kanat taziyeleri kabul etti.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Ersoy, "Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından biri maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçı olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş çok önemli karakterlere hayat vermiştir. Bizlere düşen sanatçımızın isminin kalıcı hala gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Örnek sanatçılarımızı maalesef birer birer kaybediyoruz. Önemli olan onların yerine onların anısını yaşatarak yeni sanatçılarımızı sanat dünyasına kazandırmak. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi