Yaklaşık 4 aydan beri süren Masterchef yarışma programında şampiyon belli oldu. Alican ve Cemre'nin yarıştığı final heyecanında kazanan ...... oldu. Böylelikle Masterchef şampiyon kim oldu sorusu da netlik kazandı

MASTERCHEF ŞAMPİYONU KİM OLDU?

Masterchef'te şampiyon belli oldu. Uzun süredir çaba sarf eden yarışmacılar arasından sıyrılan ve finale kadar kalmayı başaran Alican ile Cemre arasındaki yarışın galibi Cemre oldu. Böylelikle Masterchef 2019 şampiyonu tescillendi. TV8 ekranlarında canlı yayında belli olan şampiyondan sonra yarışmanın 2019 ayağı da bitmiş oldu.

İLGİNÇ YEMEKLER YAPTILAR

Masterchef'te dün yayınlanan yarı final gecesinde elenen Güzide'den sonra finalistler Alican ve Cemre olmuştu. Şefler, bu iki yarışmacı için ilginç bir final konsepti getirdiler. Hem Alican hem de Cemre final heyecanın banttan yayınlanacak bölümü için 2 menü hazırladılar. Şefler, ilk olarak yarışmacılardan ulusal bir menü, ikinci olarak ise Anadolu'dan gelen bir menü hazırlamalarını istediler. Yarışmanın bu bölümünde yemeklerini bitiren yarışmacılar, şeflere sunumu masada yaptı. Ancak daha önceki gibi puanlamalar yemek tadımından sonra değil, canlı yayına bırakıldı. 

Masterchef şampiyon kim oldu

Masterchef Alican'ın Tabağı

Masterchef'in final heyecanında, Alican ulusal menü için uzak doğu mutfağını seçti. Başlangıç için wasabi köpüklü bir deniz yemeği sunan Alican bu başlangıcını da aynı şekilde bir deniz tabağı olan ana yemeğiyle devam ettirdi. Son olarak Alican, şeflere tatlı olarak dondurma sundu.Anadolu'dan sunulan yemeklerde ise başlangın olarak ciğer, ana yemek olarak Kebap01 adını verdiği adana kebap ve tatlı olarak ise Adana'ya özgü karakuş tatlısını şeflere sundu. Canlı yayının başlangıcında açıklanan puanlara göre Alican bu menüsüyle totalde 42 puan toplamayı başardı. 

Masterchef Cemre'nin Tabağı

Masterchef yarışmasına sönük başlayan ancak arap atı gibi sonradan açılan Cemre ise ulusal yemek olarak küşleme ve tatlı olarak ise krem brüle yapmayı tercih etti. Yemeklerine yorum kattığını ifade eden Cemre, Anadolu konsepti içinse güveneceği yemekleri seçti ve tatlı olarak ise "kış güneşi" ismini verdiği ayva tatlısını seçti. Cemre, canlı yayında yapacağı son yemekten önc 43 puan toplayarak Alican'ın 1 puan önünde yer almayı başardı.

MASTERCHEF ÖDÜL NE?

Canlı yayına geçilmeden önce şefler tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, uzun ve zorlu yollardan geçen Alican ve Cemre'den yani iki finalistten birine finalde verilecek ödül de belli oldu. Buna göre yarışmacılara son model bir araba verilecek. Her iki yarışmacının da arabasının olmaması bu ödülü daha da anlamlı kıldı. Böylelikle masterchef ödül ne sorusunun cevabı da belli oldu. Ancak canlı yayında belli olacak şampiyona farklı ödüllerin verilip verilmeyeceği ise belirsiz. Öte yandan geçen senenin Masterchef 2018'in şampiyonu Uğur Kardaş ise ünlü bir şefin yanında çalışmaya başlamış, ikinci olan Kerem ise Avustralya'ya Somer Şef'in restoranından teklif almıştı. 

Masterchef şampiyon kim oldu

REKLAMLAR CAN SIKTI

Masterchef 2019'un son bölümü yani final bölümü büyük heyecana sahne oldu. 7 buçuk gibi başlayan yarışmanın ilk kısmı bant olarak ikinci kısmı ise canlı yayında ekranlara geldi. Tüm Türkiye'nin TV8 kanalına kitlendiği yarışma programı için sosyal medya üzerinden bazı eleştiriler de yapıldı. Özellikle uzun süren reklamlar ve art arda gelen sık reklamlar bazı izleyicileri kızdırdı. Tepki gösteren Masterchef izleyicisi bunu sosyal medya özellikle twitter hesapları üzerinden yaptı. 

İMZA YEMEKLERİ İSTENDİ

Masterchef'in finalinde canlı olarak yayınlanan kısmında yarışmacılardan imza yemeklerinin yapılması istendi. Canlı yayında Alican ve Cemre'nin yaptığı imza yemekleri için 1 saat süre verildi. Verilen mühletin ardından Cemre kuzu kafes, Alican ise deniz ürünleri ve eti buluşturan bir tabak hazırladı. Hazırlanan tabaklar şeflere sunuldu ve total puanlara bu yemeklere verilen değerlendirmeler de eklendi. Böylelikle şampiyon da belli olmuş oldu.