Oyuncu Onur Tuna'dan kötü haber.

Son olarak reyting rekorları kıran Mahkum isimli TV dizisinde Fırat Bulut karakterini canlandıran Onur Tuna, koronavirüse yakalandı.

Koronavirüse yakalandığını Instagram hesabından duyuran Tuna, paylaşımında “Yakında dönerim, herkese teşekkür ederim” dedi.

ONUR TUNA KİMDİR?

2 Temmuz 1985 tarihinde Çanakkale'de dünyaya gelen Onur Tuna'nın ailesi, anne tarafından aslen Selanik göçmeni, baba tarafından ise Çanakkaleli olup babasıyla abisi matematik öğretmenidir.

Liseyi Bursa'da okuyan Tuna, Robert Bosch'ta basketbol başta olmak üzere voleybol, masa tenisi ve futbol oynamıştır. Lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda bir yıl Sanat Müziği ses eğitimi almıştır.

Tiyatro sahnesine ilk kez altı yaşında İbiş'i oynayarak çıkan ve üniversite okurken tiyatro oyunlarında yer almaya devam eden Onur Tuna, yaklaşık üç yıl İzmir'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almış ve Neşe Erberk Ajans'ta dört yıl fotomodellik yapmıştır.

İstanbul'a geldiğinde ise Ayla Algan ile Craft Tiyatro gibi özel tiyatrolarda eğitime devam eden Tuna, 2011 yılında ''Hayat Devam Ediyor'' dizisiyle profesyonel oyunculuk hayatına adım atmış ve ardından Filinta, Cesur Yürek, Yasak Elma, Mucize Doktor gibi birçok projede yer almıştır.

Televizyonun yanı sıra 2014 yılında çekilen ''Bir Küçük Eylül Meselesi'', 2019 yılında çekilen ''Ağır Romantik'' 2021 yapımı olan "Benden Ne Olur" ve "Dilemma" isimli sinema filmlerinde rol almıştır.

Şimdilerde FOX TV'nin yeni dizisi Mahkum'da "Fırat Bulut'" karakterini canlandıran ünlü oyuncu, ekran ve beyaz perde dışında müzik ile ilgilenmektedir.

Gitar ve piyano çalıp besteler yapan ve kendine ait müzik stüdyosu bulunan Tuna'nın sözü ve bestesi kendisine ait 4 şarkıdan oluşan ilk EP albümü ''Uzay Misali'' 22 Haziran 2018 tarihinde yayınlanmıştır.

İlk albümünde yer alan "Korkmadım" ve "Ben Özlerim" şarkıları, Yasak Elma dizisinde de yayınlanmıştır. Yine sözü ve bestesi kendisine ait olan single'ı Yangın Yeri, 22 Kasım 2019 tarihinde tüm dijital platformlarda yerini almıştır.
 

Editör: Haber Merkezi