Kanal D ekranlarında cuma akşamları yayınlanan ve her bölümü ile günü reyting listelerinde birinci kapatan dizi Arka Sokaklar, 15. sezonu ile yine fırtınalar estirmeye devam ediyor. Güncel olayların anlatıldığı dizinin bazı sahneleri seyirci tarafından RTÜK'e şikayet edilince Kanal D para cezasına çarptırıldı. 

RTÜK son dönemlerde popüler olan dizileri bir bir masaya yatırdı ve bazılarına cezayı kesti. Bu diziler arasında Arka Sokaklar da vardı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir hadisinin dizide terör örgütü lideri tarafından “anlamından koparılarak tehdit ve intikam bağlamında kullanıldığı” tespit edilerek ceza verildi. 

Hazırlanan raporda  “İslami hassasiyetleri dikkate almayan ilgili sahnenin toplumsal değerleri hiçe saydığını, kullanılan ifadelerin amacını aşarak Türk toplumunun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğunu” ifade edilerek yaptırım uygulaması tavsiye edildi.

Uzman raporunu “yerinde” bulan Üst Kurul, yayın ilkelerinin ihlal edildiğine karar vererek yayıncı kuruluş Kanal D hakkında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Editör: Haber Merkezi