Harun Sürek Doğum Tarihi: 26 Şubat 1990

Harun Sürek Kaç Yaşında: 30 yaşında

Doğum Yeri: Türkiye, İstanbul

Harun Sürek Boy: 1,8 m

Harun Sürek Single: Terk-i Diyar, Sanki Çölde Hapsedilmişim

Harun Sürek Eğitim: İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bıraktı

Harun Sürek TV Programı: 2016 Tv8 Fenomen

Harun Sürek verdiği Şarkılar: Unuturum Elbet

Şarkıcı Harun Sürek Hayatı

Lise ve üniversite yıllarında okul eğitiminin yanı sıra müzik eğitimi de aldı. Galatasaray Lisesi Müzik öğretmeni Fahrunisa Aracıkan’dan klasik müzik ve solfej eğitimi aldı. İletişim Fakültesi İstanbul Kültür Üniversitesinde Sinema TV bölümünden 2013 yılında mezun oldu. 2016 Yılında Tv8’de Türkiye’nin Fenomenleri yarışmasında izleyicinin dikkatini çekti ve programda halkın oyları ile 1. Olarak programı tamamladı. Televizyonda dikkatleri üzerine çekti ve Seyhan müzik yapımcılığında Turaç Berkay Özer düzenlemesi ile ilk olarak “Terk-i Diyar” isimli şarkısını çıkardı. Büyük beğeni alan şarkı, çıktığı ilk gün Türkiye’de en çok indirilen ve dinlenenler listesinde 1 numaraya yükseldi. Türk dünyasında çok sevilen Terk-i Diyar TOP5’te Türk müzik kanallarında Türkiye’den Harun Sürek 1 numarada yer aldı. Beste yapmaya 10 yaşında çocukken başladı.

(2018) Rafet El Roman’a verdiği şarkısı “Unuturum Elbet” ile Türkiye’de en çok indirilen ve dinlenen listesinde haftalarca 1 numarada oldu ve Youtube Trendlerde Avrupa, Türk dünyası ve Türkiye’de Youtube trendlerde 1 numarada haftalarca kalan şarkı farklı ülkelerde çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi. Altın kelebek yılın şarkısı adayı oldu. Youtube’da en çok izlenen şarkı tüm listelerde 1 numaraya yükseldi. Altın Palmiye yılın şarkısı ödülünü Harun Sürek Unuturum Elbet ile aldı. (2019 ) Google üzerinde en çok aranan şarkı listesinde 2 numarada yerini aldı. 2.Şarkısını (2020 )Soner Sarıkabadayı yapımcılığında ve Osman Çetin - Aerro düzenlemesi ile “Sanki Çölde Hapsedilmişim ”ile PDND Müzik’te yayınladı ve Apple müzikte en iyiler listesinde 2 numaraya kadar yükseldi.

1990-2016: İlk Yılları Ve Kariyer Başlangıcı

Harun Sürek, 26 Şubat 1990'da İstanbul’da doğdu. Annesi Eskişehir doğumlu ev hanımı. Babası Afyonkarahisar doğumlu özel sektörde çalışmakta idi. Bir ikiz Erkek kardeşi ve kız kardeşi vardır. Ailesi ondaki farklılığı çocukken keşfetmiş kendi kendisine kafasından uydurduğu sözlerle beste yapmaya çocukken başlamıştı. Ailesinin desteği ile küçük yaşta müzik eğitimi de aldı. İlkokulda müzik guruplarında yer aldı. Ortaokulda onun için “büyük şansım” dediği müzik öğretmeni Fahrunisa Aracıkan’dan klasik müzik eğitimi aldı. Müzik derslerinin gelmesini merakla bekleyen Sürek’in en sevdiği ders müzik dersiydi. Sinema TV bölümünden mezun olan Sürek, çok istediği konservatuar gitme fırsatı yakaladı.

İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’na kayıt oldu fakat babasını 2013 yılında kaybetmesi üzerine okulunu bırakmak zorunda kaldı ve bu dönemi müzik çalışmaları ile atlatmaya çalıştı. Başarılı müzisyen Galip Öztürk ile ortak noktalarının müzik olması arkadaşlıklarını daha da güçlendirdi. Öztürk ile yüzlerce beste yaptı. O dönem (2013) yaptıkları şarkılardan biri de “Unuturum Elbet” oldu ve şarkı ile büyük başarılar elde edip birçok ödülün sahibi oldular. En sevdiği sanatçı Türkiye’den Tarkan, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan olduğunu söyleyen Sürek, sadece Türkiye’ye değil dünya müzik sevenleri için de şarkılar yapacağını söyledi. Şarkılarında Batı ile Doğu karışımı bir tarzı benimsediğini ve şarkılarında en önem verdiği şeyin duygu olduğunu söyledi.

2016 Yılında televizyon programı ile tanındığını ama şuan şarkılarının daha ön planda olduğunu ve her zaman sanatı ile anılmak istediğini söyledi.

Harun Sürek SİNGLE’LARI

• "Terk-i Diyar" (2016)

• "Sanki Çölde Hapsedilmişim" (2020)

Harun Sürek Verdiği Şarkılar

• “Unuturum Elbet”Rafet El Roman

Editör: Haber Merkezi