Büyükada’daki villasında usulsüz bir şekilde tadilat yaptırdığı öne sürülen ünlü yönetmen Sinan Çetin, şimdi de evinin bitişiğindeki yolu duvar ördürerek kapattığı iddiasıyla gündeme geldi.

İmarda usulsüzlük yapmıştı

Çetin geçtiğimiz yıllarda satın aldığı denize sıfır konumdaki villasını tadilat yaptırmış, ada basını ünlü yönetmenin imarda usulsüzlük yaptığını, 20 metrekarelik kayıkhane olan yeri mevzuata aykırı şekilde sauna, tuvalet ve yüzme havuzuna çevirerek kendine 90 metrekarelik yaşam alanı yaptığını yazmıştı.

Yola duvar örmüş

Sinan Çetin şimdi de evinin yanındaki halka açık yolu izinsiz şekilde kapattığı iddiasıyla gündeme geldi. İddiaya göre Çetin, villasının hemen yanında bulunan, ada halkının sahile inmek için kullandığı yolu duvar ördürerek kapattı.

'Evde kal' kampanyasını fırsat bildi

Adalar Belediyesi’ne şikayette bulunan komşuları, Çetin’in “evde kal” kampanyasını fırsat bildiğini ileri sürdü: “Herkesin evde olmasını fırsat bilip yıllardır kullandığımız yolu bir günde kapatmış. Bu duvarla evinin önündeki sahili de özelleştirmiş oluyor. Oysa biz orayı kullanıyorduk. Bu yaptığı hukuka aykırı. O duvarı kaldırtmak için her yolu deneyeceğiz.”