Ünlü modacı ve stilist Siri Canberk Varış, bu yılki tatilini Amalfi kıyılarında geçiriyor. İstanbul’da doğan ama 2010 yılından beri modanın başkenti Milano’da yaşamını sürdüren Siri Canberk Varış, tüm yılın yorgunluğunu ve stresini atmak için Güney İtalya’da bulunan Salerno bölgesindeki Tiren Denizi içerisindeki Salerno Körfezi’nin güney kıyısı boyunca uzanan sahil şeridi Amalfi’de tatiline devam ediyor. 

Siri Canberk Varış’ın tatil yeri olarak tercih ettiği Amalfi Kıyıları, gerek bölgenin gerekse İtalya’nın gözde turizm beldelerinden birisi olup her yıl binlerce turist çekiyor. Amalfi Sahilleri ayrıca UNESCO tarafından 1997 yılında dünya mirası olarak kabul edilmişti.

7-21Ağustos tarihleri arasındaki tatiline Milano’dan başlayan Siri Canberk Varış, tatilini sırası ile İtalya’nın gözde şehirleri, Toskana, Napoli ve Sorrento’da sürdürdü. 

Yakın arkadaşları ile çıktığı tatilde eğlenceli zaman geçirdiği gözlemlenen Siri Canberk Varış, yeni projeleri için dinlenmiş ve enerji depolamış olarak işinin başına döneceğini söyledi. Seçtiği her bir tatil yerinin ayrı bir önemi ve özelliği olduğunu ifade eden ünlü stilist Varış, “Mesela Toskana, manzaraları, sanatsal mirası, tarihi ve yüksek kültür üzerindeki etkisi ile bilinen bir yerleşim yeri olmakla beraber İtalya’daki gezginlerin en popüler bulduğu 2. sıradaki bir bölgedir” diye ifade ederken gerek en yakın arkadaşları ile birlikte olmasının gerek tarih ve sanat kokan tatil bölgelerinde bulunmasının kendisi için çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi. 

Siri Canberk Varış, “Her bir bölgesi ayrı bir tarih, ayrı bir sanat ve doğa harikaları ile dolu bulunan İtalya’da hem ruhumuzu hem de bedenimizi doya doya dinlendirebildiğimiz bir tatil gerçekleştirebildiğimiz için mutluyum.” dedi. Gerek Türkiye’nin gerekse İtalya’nın Akdeniz Bölgesi ülkeleri olması bakımından doğa ve iklim yönünden yabancılık yaşamadığını anlatan Siri Canberk Varış, Türkiye’de de tatil yapmayı çok özlediğini ve en kısa zamanda bu tatili gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi