Nusret'in dükkanında sendikasız işçi çalıştırdığını öğrenen bir grup, ünlü ismi dev sıçan balonuyla protesto etti. ABD Federal Mahkemesi, Manhattan'da yer alan restoranındaki garsonları işten çıkaran Nusret Gökçe'ye geçtiğimiz aylarda 250 bin dolar ceza vermişti.

İŞTEN ÇIKARILDI İBARELERİ KALDIRILDI

Mahkeme; Nusret Gökçe'nin, çalışanlara dağıtılması gereken bahşişlerden pay almasına itiraz eden Süleyman Kucur, Onur Uscula, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkus'u haksız yere işten çıkardığına hükmetmişti. Mahkeme, garsonların alacakları toplu tazminattan doğacak tüm vergileri de Nusret'in ödemesine karar vermişti. Mahkeme ayrıca, garsonların referans dosyalarına düştüğü "İşten çıkarıldı" ibarelerini de kaldırmıştı.

'HAKARET EDEBİLİRLER'

19 Ekim 2019'da Manhattan Nusret'in duvarına asılan kararda, Federal Yasa'nın çalışanlara sendikalaşma, adlarına pazarlık için temsilci seçme, haklarını koruma uğruna diğer çalışanlarla hareket etme gibi haklarının olduğu hatırlatılmıştı.

250 bin dolar para cezasına çarptırılmasının yankıları süren Nusret'ten jet bir gönderme gelmişti. Dünyaca ünlü etçi, sosyal medyada çıraklık yaptığı dönemden bir fotoğrafı paylaşarak, "1 milyondan fazla eder" notunu yazmıştı.