Dizi ve tiyatro oyuncusu, "Unutma Beni" dizisindeki Şeker Hala karakteriyle tanınan usta oyuncu Füsun Günuğur hayatını kaybetti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, "Türk Tiyatrosunun değerli ismi emekli sanatçılarımızdan Füsun Günuğur'un vefat haberini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Sanatçımıza Allah'tan rahmet; ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.

FÜSUN GÜNUĞUR KİMDİR?

8 Nisan 1952 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Füsun Günuğur, çok küçük yaşlarda tiyatroya merak salmıştır. Günuğur; Hakkari, Bingöl ve Bigadiç’te öğrenim görmüş, Zonguldak Ereğli Lisesi’nden mezun olmuştur.

1975 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümü'nden mezun olan ünlü isim,1975 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na katılıp, o tarihten bu yana çeşitli oyunlarda rol almıştır.

Tiyatro oyunculuğunun yanında, dizi oyunculuğu ve dublaj sanatçılığı işlerini de başarı ile yapan oyuncu, özellikle 1981 yılında TRT ekranlarında yayınlanan yabancı dizi Şahin Tepesi'nin başrol oyuncularından Laura Johnson'ın uzun yıllar seslendirmesini yaparak hafızalara kazındı. 2006 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Gönül Yokuşu isimli dizide oynayan Günuğur, Oyun Bitti ve Unutma Beni ile geniş kitleler tarafından tanındı. Füsun Günuğur, 70 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Günuğur, üniversite eğitiminin ilk döneminde Faruk Günuğur ile tanıştı. Bir ay sonra evlenme teklifi alan ünlü oyuncu, 1975 yılında Faruk Günuğur ile nikah masasına oturdu. Çiftin bu evliliğinden iki çocuğu vardır.
 

Editör: Haber Merkezi