Test sonucunun pozitif çıktığını duyurmasının ardından annesi Neriman Dönmez'i, babasını ve eniştesini de koronavirüs sebebiyle kaybeden ünlü sunucu İkbal Gürpınar, hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı. Gürpınar, o sırada yoğun bakımda tedavi görmesi sebebiyle annesinin cenaze törenine katılamadığını ifade etti.

"Çektiğim acıları bilseniz, dışarıya adım atmazdınız" diyen Gürpınar, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

"Size anlatacak o kadar çok şey birikti ki. Şükürler olsun Rabbime kitap okumaya başlayabildim bugün. Hayat ne kadar kıymetli. Ve ne kadar da boş."

'Konuşmak hala yasak'

"Hasta yatağınızda anneniz ölüyor, cenazesine bile katılamıyorsunuz. Nefes almak ne büyük bir nimet. 1 Bardak çay ve ve pilav. Sağımdan soluma dönebilmek. Konuşmak yasak hala, ciğerlerimi yormamak için. Yoğun bakımda o hummalı çalışmayı, o fedakarlığı gördüm ya. Ömrümün geri kalanını Doktor ve Hemşirelerimiz için dua ederek geçireceğim İnşaallah."

'Herkes canla başla çalışıyor'

"Yoğunbakım hemşiresi bulmak çok zorlaşmış. Lütfen evlatlarınızı yönlendirin. Sayın Bakanım Fahrettin Koca, size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Olağanüstü bir organizasyon bu. Canla başla çalışıyor herkes."

"Allah Devletimizi daim kılsın. Sizden ricam yoğun bakım hemşirelerinin durumlarını düzeltmeniz. İnanın evladımız yapmaz onların bize fedakarlıklarını."

'Taburcu olunca anlatacağım'

"Yanımdaki hasta sürekli kolunu oynattığı için kan -ter içinde yeni damar arayışları, altımızı tiksinmeden temizlemeleri... Hangi birini anlatayım? Taburcu olunca yayın yapar uzun uzun anlatırım inşaallah."

'Acıları bilseniz dışarıya adım atmazsınız'

"Lütfen mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın. Çift maske ve eldiven, mesafe! çektiğim acıları bilseniz adım atmazdınız dışarıya. İnanın öyle bir an geliyor ki ölümü istiyorsunuz, dayanılacak gibi değil. Sizi seviyorum."