Ünlü ses sanatçısı Volkan Konak'ın geçen hafta verdiği bir konserde dinleyenlerine çarpıcı bir konuşma yaptığı ileri sürüldü.

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, bugünkü köşesinde Volkan Konak'ın söylediklerini okurlarına aktardı. Semercioğlu, "Volkan Konak geçtiğimiz gece verdiği, yaklaşık 500 kişinin izlediği konserinde de yine Karadeniz aşkına yenik düştü ve şunu söyledi: 'Siz sevenlerime vasiyetimdir, ne olur ben ölünce gömmesinler beni toprağa. Yaksınlar benim tüm bedenimi. Ve bir kutuya koyup Karadeniz’imin üstüne bir helikopterle savursunlar tüm küllerimi. Özellikle de Trabzon’umun üstüne...'

Semercioğlu, daha önce Leyla Gencer'in ölünce bedeninin yakıldığını ve küllerinin Boğaz'a savrulduğunu hatırlatırken, bunu Yıldız Kenter ile Meral Okay'ın da istediğini ancak hayata geçirilemediğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

"Türkiye’de vefat sonrası yakılmakla ilgili yasal açıdan bir engel yok. Volkan Konak yakılıp küllerinin Karadeniz’e dökülmesini istiyorsa,
hayattayken bunu açıkça ifade etmesi ve vasiyetine yazması gerekiyor...

Bu vasiyetle birlikte üç kişinin şahitliği de gerekiyor.

Ancak Türkiye’de vasiyet meselesi de tartışmalı. Üstelik Türkiye’de krematoryum da yok, bunun için cenaze yurtdışına götürülmeli.

Ya da Leyla Gencer örneğinde olduğu gibi yurtdışında vefat etmek gerekiyor.

Volkan Konak’ın sabah sabah bize konuşturduğu şeylere bak...

Allah gecinden versin diyelim..."

Editör: Haber Merkezi