İşrak Vakfı’nda çocuklar konuştukça bir bir tüm gerçekler ortaya çıkıyor. Mağdur çocuğun pedagoga anlattıkları mideleri bulandırırken, aynı durumda olan başka çocukların da olduğu ortaya çıktı.

14 yaşındaki çocuğa cinsel taciz skandalında ortaya çıkan yeni ayrıntılar mide bulandırdı. Mağdur çocuğun pedagoga anlattıkları, yalnız olmadığını gösterdi.

TV100'ün haberine göre İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sözcüsü Avukat Çağla Gül Bulut, “Dosya üzerinde pedagog raporu da çocuğun beyanlarına itibar edebileceği yönünde. Anne ve baba ifadeden vazgeçse bile savcı hepsini değerlendirerek, bunun hükme esas alınmaması gerektiğini, çocuğun istismar suçundan cezalandırılması gerektiğini düşünüyor” dedi.

Taciz skandalı savcılığın ısrarlı takibi sonucu aydınlanırken, çocuğun babası şikayetini geri çekti ve kamu davasından devam edildi.

16 Eylül 2022’de yaşanan olayda, kamera kayıtları tacizi baştan sona kaydetti, mide bulandıran tüm detaylar tek tek anlatıldı.

Haberin yayınlanmasından sonra vakıf, internet sitesi kapatarak sessizliğe büründü. Mağdur çocuk konuştukça iğrençlikler teker teker dökülmeye başladı.

Dosyaya İstanbul Barosu olarak müdahale talebinde bulunacakları ifade eden Avukat Bulut, “Biz İstanbul Barosu olarak tüm çocuk hak ihlalleriyle mücadele ediyoruz. Ve bu dosya için de müdahale talebinde bulunacağız” dedi.

DOSYA BAŞTAN SONA İNCELENDİ

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi dosyayı baştan sona incelerken, mağdur çocuğun pedagoga anlattıklarından yalnız olmadığı anlaşıldı.

Avukat Bulut, diğer mağdur çocuklar içinde harekete geçileceğini belirterek, “Pedagog raporunda da şöyle bir hususun yer aldığını gördük. Çocuk beyanında, başka çocuklara da bunların yapıldığını söylüyor” şeklinde konuştu.

44 yaşındaki taciz zanlısı, yıllar dini eğitim verirken, daha başka kaç çocuğu istismar etti? Tüm akıllar bu sorudayken, soruşturma aşamasında polis, iddianame aşamasında savcılık örtbas oyununu bozmuştu.